hirdetés
hirdetés

KLM/Delta Air Lines: Covid-biztos járatok

Ami nem azt jelenti, hogy aki velük utazik, az tuti, elkapja a covidot, hanem épp ellenkezőleg.

hirdetés
A KLM Holland Királyi Légitársaság és a Delta Air Lines december 15-től csak negatív Covid-teszttel igénybe vehető járatokat indít Atlantából Amszterdamba. A légitársaságok a holland kormánnyal, Amszterdam-Schiphol és a Hartsfield-Jackson Atlanta repülőterekkel is együttműködnek, így egy olyan program jött létre, amelynek során a Hollandiába érkező utasok egy, a leszálláskor készített negatív PCR teszteredmény után nem kötelesek karanténba vonulni.

„Amíg nem áll rendelkezésre egy jóváhagyott, hatékony vakcina, addig ez a program az első lépés a nemzetközi utazás fellendülése felé. Hálás vagyok partnereinknek, hogy támogatták a Covid-mentes légifolyosó létrehozását. Azon kell dolgozzunk, hogy helyreálljon az utasok és kormányok légiközlekedésbe vetett bizalma”, mondta Pieter Elbers, a Holland Királyi Légitársaság elnök-vezérigazgatója.

 

A negatív teszttel igénybevehető járatok heti négyszer fognak Atlantából Amszterdamba indulni, a járatok felét a Delta, felét a KLM fogja üzemeltetni. A járatok teszt jelleggel három hétig közlekednek, a programot pedig később más országokra is kiterjesztik, amennyiben a próbajáratok eredményesnek bizonyulnak.

Az utasoknak továbbra is lehetőségük lesz igénybe venni azokat a napi rendszerességgel induló Atlanta és Amszterdam közötti járatokat, melyek nem vesznek részt a programban.

Karantén kérdés

A tíz napos karantén a Hollandiába való belépés alapfeltétele. Azonban egy, öt nappal az utazás előtt készült negatív teszttel és az utazásig tartó önkéntes elszigetelés vállalásával az utasok a repülés előtt is letölthetik a kötelező karantént. Amennyiben érkezéskor, a Schiphol repülőtéren készített második teszt is negatív eredményt mutat, az illetőnek nem kötelező karanténba vonulnia.

Ez az új protokoll minden kiemelten fontos céllal, például egészségügyi, oktatási- és munkaügyben Hollandiába érkező utas számára elérhető lesz. Azonban az Amszterdamból tovább utazóknak továbbra is be kell tartaniuk a korlátozásokat és a kötelező karantént.

A Delta és a KLM Covid-mentes járatain való repüléshez az utasoknak az alábbiakra lesz szükségük:

  • Egy negatív Covid-19 PCR tesztre 5 nappal az Amszterdamba érkezés előtt
  • Egy negatív rapid antigén tesztre közvetlenül felszállás előtt
  • Egy negatív PCR-tesztre érkezéskor
(forrás: ACG Reklámügynökség Kft.)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai