hirdetés
hirdetés

Nem fog unatkozni a Turizmus Világnapján!

Több mint ötven programmal készülnek a szervezők a turizmus világnapjára szeptember 27-én - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában. 

hirdetés

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete 1980-ban jelölte ki ezt a napot, mint ünnepnapot, azok számára, akik a turisztikában jelentős szerepet töltenek be - mondta Bán Teodóra, szervező, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, hozzátéve, hogy a központ munkatársai öt irodában várják egész évben a fővárosba látogató vendégeket.

"Az elmúlt évek sikerei feljogosítanak minket arra, hogy valóban ünnepeljünk" - tette hozzá.

A programokat ismertetve elmondta, egy konferenciával indul az ünnep a Városházán Tarlós István fővédnökségével, erre több mint száz turisztikai szakembert hívtak meg.

Ismertette, a fővárosban élők, amennyiben regisztrálnak a budapestinfo.hu oldalon, ezen a napon ajándékként, igénybe vehetik a Budapest Város Kártya család nyújtotta szolgáltatásokat. 

A szabaduló szobától kezdve a múzeumlátogatásokig számtalan izgalmas programra jelentkezhetnek az érdeklődők - tette hozzá.

A legfrissebb KSH adatok szerint 10 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma a januártól júliusig tartó időszakban, az előző évhez viszonyítva, valamint a vendégek száma 7 százalékkal nőtt - mondta.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk