hirdetés
hirdetés

Oltás jár a turistáknak a Maldív-szigeteken

A Maldív-szigetek kormánya azt tervezi, oltást ajánlanak fel az országba érkező látogatóknak, ezzel próbálnák meg újraéleszteni az elsősorban turizmusból élő ország gazdaságát. De a turisták csak azután kaphatnak majd oltást, miután már minden helyi megkapta a második oltását is - írja a Portfolio.

hirdetés

Maldív-szigetek kormányának turizmusért felelős minisztere, Abdulla Mausoom ismertette az ország terveit, mely szerint miután mindenki megkapta a második koronavírus-oltását, aki csak akarta, az országba érkező látogatóknak is fel fogják ajánlani az oltást, hogy ezzel serkentsék a turistaforgalmukat.

Erre nagy szükségük is van, hiszen a kicsi állam GDP-jének 67 százalékát szerzi békeidőkben idegenforgalomból. A kormány célja elérni, hogy idén 1,5 millió turista legalább 10 millió vendégéjszakát töltsön az országban.Egyelőre azt nem közölték, az országba érkezőknek fizetniük kell-e az oltásért, de arra számítanak, hogy mivel az országban kevesen élnek, elég vakcinájuk lesz a vendégek beoltására. A mindössze kicsit több, mint fél millió maldív állampolgár több mint felét, 53 százalékát legalább egyszer beoltották, a turizmusban dolgozó frontvonalbeli dolgozók 90 százaléka kapott már oltást.

Jelenleg az országba csak negatív koronavírus PCR-teszttel lehet beutazni, azonban hamarosan bejelentik, hogy aki már igazolni tudja, hogy beoltották, azokat is beengedik majd.

(forrás: Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai