hirdetés
hirdetés

Online foglalási élményt és nem chatbotokat akarnak az utazók

A Travelport kutatása szerint a utazók minél gördülékenyebb online foglalást szeretnének, baj esetén pedig chatbot helyett vaódi emberrel szeretnének egyeztetni.

hirdetés

A szolgáltató 20 országban 23 ezer utazót kérdezett meg felmérése keretében, amelynek eredményeiről közleményben tájékoztatták lapunkat. A megkezdetettek többsége azt mondta, gördülékeny, "jó élményt" kínáló foglalási procedúrát szeretnének, és ez rendkívül nagy jelentőséggel bír az iroda, vagy a légitársaság kiválasztásánál.

Ugyanakkor az utasok nem szeretnének chatbottal beszélgetni, ha valami probléma adódik, sokkal szívesebben kérnek tanácsot hús-vér embertől.

Az elvárások ezen kombinációja nem újkeletű dolog, ez hívta életre a ma is használt GDS rendszereket, amelyek a korábbiaknál sokkal nagyobb kínálatot biztosítottak. Most viszont ideje tovább fejleszteni ezeket a rendszereket, és a minimálisan elvárható szintnek kellene lennie a jó online foglalási élménynek, illetve az ehhez csatolt, élő erős ügyfélszolgálatnak.

Ez némileg választ ad arra is, hogy ár hónappal a Thomas Cook csődje után miért nem beszél a szakma az utazási irodák eltűnéséről. Szakértők szerint ugyanis pont az online platformok voltak, amelyek nagyban hozzájárultak az Egyesült Királyság legnagyobb utazásszervezőjének csődjéhez.

A Travel & Technology Solutions kutatása szerint a csomagban értékesített utak 73, az összes repjegy foglalás 55 százalékát még mindig utazási irodák adják el. Életben maradásukhoz nekik is modernizálniuk kell az online felületeiket és foglalási rendszereiket, hogy megfeleljenek az elvárásoknak - olvasható a Travelport közleményében.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk