hirdetés

Rangos minősítés az a&o számára

A berlini a&o budget szállodacsoport a világ első szállodaláncaként 2-es ESG-minősítést kapott a Sustainable Fitch nemzetközi minősítő ügynökségtől.

hirdetés

Oliver Winter alapító vezérigazgató szerint a kapott minősítés jelentős lépés a vállalat számára, amelynek célja, hogy 2025-re Európa első zéró kibocsátású szállodalánca legyen.

A 9 európai országban 40 szállodával rendelkező a&o 2015-ben kezdte el számolni az ökológiai lábnyomát, a mért érték akkor mintegy 8,5 kilogramm szén-dioxid volt vendégenként és éjszakánként. Azóta elsősorban az ökoáramra (áram és gáz) történő átállással, számos víztakarékossági intézkedéssel, egyablakos szállításokkal, LED fényforrások és hibrid járművek használatával több mint három kilogrammal, 5,8 kilogrammra sikerült lefaragniuk a kibocsátást.

 

A vállalat 23 évvel ezelőtti megalapítása óta elkötelezett az erőforrások felelős felhasználása mellett. Az évek alatt a munkatársak számos, energiatakarékosságot célzó ötletét és javaslatát ültették át a gyakorlatba. Az a&o célszáma 2025-re a 3 kilogrammnyi szén-dioxid-kibocsátás elérése vendégéjszakánként, a fennmaradó rész kompenzálásával.

A Sustainable Fitch a környezeti kritériumok mellett a szociális tényezőket és a felelős vállalatvezetést is figyelembe veszi az értékelésnél. Előbbihez köthető, hogy a vállalat nagyra értékeli a sokszínűséget: a 800 munkatárs nem kevesebb mint 59 különböző országból érkezett, a berlini központban pedig a nők részaránya magasabb, mint 52 százalék.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk