hirdetés
hirdetés

Razzia az Ubernél

Rendőrök csaptak le az Uber párizsi irodájára. Telefonokat és dokumentumokat vittek el - írja a Le Monde-re hivatkozó Thenextweb-re hivatkozva az ITcafé.

hirdetés

A történet tavalyra nyúlik vissza, amikor a taxisok felháboroddtak azon, hogy a döntéshozók szerint minden úgy jó, ahogy van a fuvarszervező cégnél. A taxisok azonban addig ficánkoltak, a francia belügyminisztérium közleményben jelezte, hogy a speciális biztosítás hiánya, a sofőrök kiválasztásának metodikája és az utasszállításhoz használt autók műszaki állapota miatt az utasok „tényleges veszélyben vannak”, ezért január elsejével megtiltják az UberPOP és a hasonló szolgáltatások nyújtását mindaddig, míg nem felelnek meg bizonyos feltételeknek.

Az Uber azonban tovább folytatta működését. A törvény szerint megfelelő biztosítással, szerződéssel és a többi dokumentummal továbbra is fuvarozhatnak a sofőrök. Bevallása szerint az Uber dolgozik a legalizáláson. 

Az Uber szóvivője szerint a rendőrök egész napra fogva tartották őket. Elvitték az irodában talált sofőri mobiltelefonokat (az Uber céges iPhone készülékeket ad a fuvarosoknak) illetve e-maileket és egyéb dokumentumokat.

Az Uber nem hagyja, hogy illegálisnak minősítsék őket Franciaországban, két panaszt is benyújtottak a hatóságoknak, melyekkel azt szeretnék elérni, hogy az EU törvényeivel összhangba kerüljön a francia szabályozás. A rajtaütés egyébként pont 48 órával a panaszok befogadását követően történtek. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk