hirdetés
hirdetés

Szűz Maria-szobrot találtak a tengerben

A Szűz Mária-szoborra nemrég bukkantak Sri Lanka partjainak közelében, de már egyre többen keresik fel a helyszínt.

hirdetés

A tengeri búvárkodás során nem csupán az állat- és növényvilág érdekességeit, de olykor meglepő furcsaságokat is tapasztalhatunk. A Sri Lanka-i partok közelében javában folyt a kutatás az eltűnt Malaysian Airlines repülőgép és utasai után, mikor is a kutatócsapat a partok közelében a roncsok helyett egy erős betontalpon egyenesen álló, szépen kidolgozott, színes Szűz Mária-szobrot találtak a tengerfenéken.

A kutatócsoport minden tagja egy rövid imával rótta le kegyeletét a szobornál. Egyelőre nem tudni, hogy honnan és mi módon került oda a súlyos szobor, de a sziget kisszámú római katolikus közössége egy jelenésnek tudta be. A tengeri zarándokhely máris nagy idegenforgalmat bonyolít. A többnyire külföldi érdeklődők a közeli partokról kishajókkal mennek ki a szobor fölé, lelkészi kísérettel. A római katolikus kolónia szeretné a helyet és magát a szobrot is „csodaként” jegyeztetni, ezt a kérésüket továbbították is az illetékesek felé. Egyelőre nincs szó arról, hogy a szobrot kiemelnék, és valahol Sri Lankán a szárazföldön állítanák fel.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk