hirdetés
hirdetés

Terrortámadás egy tunéziai tengerparti szállodában

Iszlám fegyveresek hajtottak vége terrortámadást Tunéziában június 26-án, pénteken a népszerű üdülővárosban, Sousse-ban. Ellentmondó hírek terjednek, de több mint két tucat halálos áldozat lehet.

hirdetés

Az iszlám fegyveresek Sousse-ban, El Kantaoui üdülőközpontban, az ötcsillagos Hotel Riu Imperial Marhaba szálloda tengerpartján kezdtek el lövöldözni péntek délelőtt, ahol főként brit állampolgárok tartózkodtak épp. Sousse a fővárostól, Tunisztól 140 kilométerre található tengerparti város.

A fegyveresek és a rendőrök között tűzpárbaj alakult ki, melynek során legalább egy támadót lelőttek, a legfrissebb hírek már legalább 27 halottról szólnak, egyes értesülések szerint pedig összesen két szállodában volt támadás. Egy helyi rádió szerint a britek mellett német áldozatok is vannak, más oldalakon azonban spanyolokról is szó esett.

Rebecca Miles, egy közeli szállodában nyaraló brit turista elmondta: „Fogalmunk sincs, mi történik. Húsz percen keresztül hallottuk a szirénákat, és azt mondták nekünk, hogy ne hagyjuk el a szobánkat. Mindenki szaladt fel a tengerpartról, és lövéseket hallottunk.”

Ebben a szállodában történt a támadás
Ebben a szállodában történt a támadás


Idén márciusban az egész világot megrázta, amikor szintén Tunéziában, a tuniszi Bardo múzeumban egy tragikus túszdráma során 38 külföldi turista vesztette életét. Nem sokkal később tüntetéseken és az interneten is felszólalt a világ a merénylet ellen. Sokan akkor úgy döntöttek, hogy nem rettentik el őket a történtek, és online kampányba kezdtek Tunéziáért: a világ minden tájáról táblákat tartottak maguk előtt az emberek, melyen az I will come to Tunisia this summer (Tunéziába megyek ezen a nyáron) felirat olvasható. A képeket a közösségi oldalakon #IwillcometoTunisiathissummer, sokan pedig #JeSuisBardo hashtagekkel is ellátták. Ez utóbbi kifejezés a korábbi, Charlie Hebdo szatirikus lap elleni, párizsi merénylet utáni demonstrációból ered, akkor terjedt el ugyanis a Je Suis Charlie kifejezés és hashtag.

Jelenleg Magyarországról heti három charterlánc közlekedik Tunéziába.

(forrás: Turizmus Online / Daily Mail / Al Jazeera)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk