hirdetés
hirdetés

Nem tudott megegyezni a Ryanair a skót repülőtérrel

Több járatát megszünteti a Ryanair az edinburghi repülőtéren, mivel nem tudott egyezségre jutni a repülőtér-használati díjakról a skót főváros légikikötőjét üzemeltető céggel.

hirdetés

Az ír fapados légitársaság, amely az edinburghi nemzetközi repülőtér utasforgalmának 20 százalékát bonyolítja, kedden bejelentette, hogy 40 edinburghi járatából ötöt a nyári menetrend áprilisi életbe lépte után megszüntet.

Az intézkedés Berlint, Malmőt, Murciát, Ibizát és Tallinnt érinti.

A Ryanair emellett bejelentette azt is, hogy hétről hatra csökkenti Edinburghban állomásoztatott repülőgépeinek számát, és a skót főváros repülőteréről közlekedő heti járatainak száma 21 százalékkal, 140-ről 110-re csökken.

A cég szerint mindez azt is jelenti, hogy évente mintegy 300 ezerrel, a jelenlegi 1,8 millióról nem egészen 1,5 millióra apad az edinburghi repülőtér utasforgalma; ez 16 százalékos forgalom-visszaesésnek felelne meg.

A Ryanair közölte, hogy számításai szerint mindez akár 300 állás megszűnésével is járhat.
Michael O'Leary, a légitársaság vezérigazgatója keddi közleményében sajnálkozásának adott hangot amiatt, hogy az edinburghi repülőtér - amelyet a legnagyobb brit repülőtér-üzemeltető, a BAA, a Budapest Airport korábbi tulajdonosa működtet - elvetette a Ryanair által "a versenyképes költségbázis" kialakítására tett javaslatokat.

O'Leary szerint az edinburghi repülőtér "nem hagyhatja figyelmen kívül", hogy a repülőterek "szerte Nagy-Britanniában és Európában" csökkentik költségeiket és díjszabásaikat a nagyobb forgalom érdekében.

A Ryanair figyelmeztette az edinburghi repülőteret, hogy jelentős mértékben tovább csökkentheti tevékenységét a légikikötőben, ha nem sikerül versenyképesebb feltételekkel megújítani az októberben lejáró ötéves szerződést.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk