hirdetés
hirdetés

Tömegével zárnak be a brit éjszakai klubok

Több mint két évtizede nem üzemelt ilyen kevés éjszakai klub az Egyesült Királyságban. Az elmúlt három évben ugyanis ötből egy szórakozóhely bezárt Angliában, Skóciában és Walesben - írja az Origo.

hirdetés

Sorra zártak be az éjszakai klubok az Egyesült Királyságban, ahogy az üzemeltetők nem tudták kigazdálkodni a nyitvatartást a koronavírus-járvány időszakában. A Night Time Industries Association (NTIA) nevű iparági szervezet adatai szerint 2020 márciusában még 1418 klub működött az Egyesült Királyságban, de ez a szám idén júniusban 1130-ra csökkent – írja a Statista.

Anglia és Wales középső részében különösen sok szórakozóhely zárta be a kapuit. Továbbra is London a szórakozóhelyek központja, a városban 221 klub üzemelt idén júniusban. Ez azonban hatalmas zuhanás a 2006-ban mért 497-hez képest.

Az NTIA szerint a bezárási hullám oka, hogy egy „tökéletes vihar" alakult ki az iparágban, az elmúlt években. A járvány miatt be kellett zárni, közben adósságok halmozódtak fel a cégeknél, majd megemelkedtek az energiaköltségek, csökkent az elérhető munkavállalók száma, nehezebb és egyre drágább lett beszerezni a szükséges alapanyagokat, végül az ingatlantulajdonosok is árakat emeltek.

A működési költségek emelkedése mellett a vendégek megélhetése is egyre nehezebb. Vagyis kérdéses, hogy a következő időszakban hányan tudnak talpon maradni a nehéz időszakban.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk