hirdetés
hirdetés

Tourinform iroda nyílt a parkok és a virágok városában

Egy régi elképzelés vált valóra Hatvanban. Az előkészületek után megnyitották a Tourinform irodát a belvárosban. Ezzel a Zagyva-parti város is felkerült Magyarország turisztikai térképére.

hirdetés

Hatvan az elmúlt években látványosan fejlődött. A belvárosban új köntöst kaptak a régi épületek és egymás után újultak meg a középületek is. Megszépültek a parkok, amelyeket szobrok díszítenek és a fák, az örök zöldek mellett sok virág is került a közterületekre. 

Schoblocher Bernadett irodavezető a Turizmus Online-nak elmondta, arra törekszenek, hogy minél eredményesebben népszerűsítsék a jövőben Hatvant. Áprilisban például idegenvezetőknek szerveztek látogatást a városban. 

Az ország különböző részeiből érkezett szakemberek támogatásukról biztosították a hatvaniakat, hogy ők is közreműködnek a város népszerűsítésében a turisták körében.

Az iroda egyébként több kiadványt is terjeszt nemcsak a város, hanem a környék érdekességeire is igyekeznek ráirányítani a figyelmet. Ezek mellett többféle képeslapot, könyveket, tollakat, hűtőmágneseket és borokat is kínálnak az érdeklődőknek.

A felújított hatvani városháza / Fotó: Mentusz Károly)
A felújított hatvani városháza / Fotó: Mentusz Károly)

Azt is megtudtuk, hogy az érkezőknek városnéző programot is szerveznek tárlatvezetéssel. Mindez a felújított Hatvany Lajos Múzeumból indul, ahol turisztikai látványosságként egy kézműves serfőzde működik és három féle italt készítenek, amelyeket meg is kóstolhatnak a vendégek.

A séta ezután idegenvezető kalauzolásával a belvárosban folytatódik. Ekkor nézhetik meg a Szent Adalbert műemlék római katolikus templomot, továbbá a reneszánsz stílusban épült, felújított városházát, illetve a parkokban elhelyezett szobrokat és a vízesést is.

Ezt követően ebédet fogyaszthatnak a Grassalkovich Étteremben, majd a kastély parkját tekintik meg és ellátogathatnak a vadászati múzeum tárlatára is. Kora délután pedig a városháza elé érkezik az úgynevezett dottó - a városnéző kisvonat -, amely Új-Hatvanig viszi el vendégeket, ahonnan visszafelé pedig a vadasparkot látogathatják meg.

Ott egyébként játszóteret és büfét is terveznek a jövőben. A turisták a szabadidejükben több éttermet, kávézót és fagylaltozót is választhatnak Hatvanban. 

A városnéző programon kívül óvodai- és iskolai kirándulásokat is szervez az iroda. Ehhez speciális csomagokat állítottak össze. Ezekben kiemelkedő helyet foglal el a vadászati-, illetve a Hatvany Lajos Múzeum látogatása, ahol pedagógiai foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek.

Ugyanakkor részt vehetnek a vadászati élménytér programjain is, ahol íjászkodhatnak és lézeres puskával lőhetnek is, sőt egy képzeletbeli vadászatba is bekapcsolódhatnak. Az élménytérhez egy csúszda is tartozik, amelyet a sövény labirintussal együtt ki is kipróbálhatnak. Játszóház is szerepel az ajánlatok között, de strandolhatnak is, illetve a vadasparkot is megtekinthetik.

Értesülésünk szerint a Tourinform iroda munkatársai közreműködnek a június 15-18 között megrendezésre kerülő Hatvani Expo munkálataiban is, továbbá városnéző programot szerveznek és a dottó-t működtetik. Egyébként elkészült az idei Hatvani Nyár teljes programját tartalmazó füzet is, amelyet folyamatosan terjesztenek. 

A Tourinform Iroda Hatvanban / Fotó: Mentusz Károly)
A Tourinform Iroda Hatvanban / Fotó: Mentusz Károly)

A további újdonságokkal kapcsolatban Schoblocher Bernadett elmondta, hogy a következő hetekben rejtvény programot szerveznek Hatvanban. Ehhez egy füzetet készítenek, amelyet az irodában vásárolhatnak meg az érdeklődők. Akik beneveznek, azoknak különböző rejtvények alapján kell eljutniuk a város különböző nevezetességeihez. Erre valamennyi korosztályú érdeklődőket várnak. Azoknak pedig, akiknek sikerül megfejteniük a rejtvényeket és elérik a kijelölt nevezetességeket, ajándékba részesülnek.

Emellett az iroda a fővárosi színházakkal is együttműködésre törekszik a jövőben, és azok előadásaira jegyeket is árulnak majd. Ez a lehetőséget Hatvan kedvező földrajzi helyzete is elősegítheti, hiszen az M3-as autópályán, alig háromnegyed óra alatt elérhető Budapest.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

(forrás: TurizmusOnline)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk