Felkészülten várják a főszezont a Tourinformok

Felkészülten várják a főszezont a Tourinformok 

A Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai koordinálásával működő turisztikai információs irodák már az utazás megkezdése előtt inspiráló kiadványokkal és személyre szabott ajánlatokkal segítik az utazni vágyókat. Az évi közel kétmillió megkeresést kezelő irodahálózat munkatársai emellett pihenésük helyszínén több, mint 30 féle szolgáltatással teszik teljesebbé a vendégek élményeit, ezzel akár hosszabb tartózkodásra ösztönözve őket. A május végén megrendezett Országos Tourinform Találkozó kiemelt témája volt az új szolgáltatások bemutatása, a helyi szolgáltatókkal való még szorosabb kapcsolattartás, valamint a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ bővítésével kapcsolatos tájékoztatás fontossága - tájékoztatta lapunkat az MTÜ.

Új helyen a debreceni Tourinform 

A Debrecen Turisztikai Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. 25.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. Tourinform irodák és információs pontok felújítására kiírt pályázatán. A projekt eredményeként új helyen és megújult környezetben, a Piac utca 20. alatt, a Régi Városháza épületében működik a debreceni Tourinform Iroda, melynek ünnepélyes megnyitására 2021. április 21-én került sor tájékoztatta lapunkat az MTÜ.

22 Tourinform újult meg országszerte 

Újabb állomásához ért a közel 110 tagú Tourinform hálózat megújulási folyamata, március végéig összesen 22 Tourinform iroda fejlesztése valósult meg egyenként átlagosan 20,5 millió forint értékben, a tavaly meghirdetett pályázat eredményeként. Így a várva várt nyitás idején még korszerűbb környezetben és még több szolgáltatással fogadhatják majd a vendégeket - tájékoztatta lapunkat a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Közel húszmillió forintból újul meg a  Tourinform Iroda

Közel húszmillió forintból újul meg a Tourinform Iroda 

A mai napon, azaz 2020. december 18-án hosszabb időre bezár a szombathelyi Tourinform Iroda, hogy tavasszal kívül-belül teljesen megújulva álljon majd a turisták és a szombathelyiek rendelkezésére.
Csökkent a forgalom, de egy Tourinform Iroda sem szűnt meg

Csökkent a forgalom, de egy Tourinform Iroda sem szűnt meg 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szervezésében október 7-én, Budapesten rendezték meg az Országos Tourinform Találkozót a Tourinform irodahálózat munkatársai és az irodák fenntartói számára. Rendhagyó módon, a járványügyi helyzet miatt elmaradt a tavaszi találkozó, így ez volt idén az első alkalom, amikor az irodahálózat munkatársai országos találkozón vehettek részt.
Garantált városnézés Veszprémben

Garantált városnézés Veszprémben 

A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. az október 23-i hosszú hétvégéhez kapcsolódóan garantált városnézést szervez helyi, profi idegenvezető közreműködésével.
Jó szezont zárt Gyenesdiás

Jó szezont zárt Gyenesdiás 

Az idei szezon a megszokottnál kicsit lassabban indult Gyenesdiáson a további része azonban annál jobban alakult, derült ki a helyi szakemberek összegzéséből.
Új turisztikai honlapot kapott Békéscsaba

Új turisztikai honlapot kapott Békéscsaba 

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület és a helyi Tourinform iroda elkészítette a város új turisztikai honlapját, mely a www.visitbekescsaba.com domain néven érhető el.
Tourinform iroda nyílt a parkok és a virágok városában

Tourinform iroda nyílt a parkok és a virágok városában 

Egy régi elképzelés vált valóra Hatvanban. Az előkészületek után megnyitották a Tourinform irodát a belvárosban. Ezzel a Zagyva-parti város is felkerült Magyarország turisztikai térképére.

Budapesten rendezték meg az országos Tourinform-találkozót 

A Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai felügyelete mellett névhasználati rendszerben működő információs irodák idei második szakmai találkozójára november közepén került sor a fővárosban.

Körösök-völgye: népszerűsítés a költséghatékonyság jegyében 

A Tourinform Körös-Sárrét iroda szervezésében 2016. október 26-án Megyei Turisztikai Fórumot rendeztek Füzesgyarmaton.

Megújult a celldömölki Tourinform 

Celldömölk belvárosában, a művelődési központ szomszédságában várja ezentúl a turistákat a megújult információs iroda, amely július 6-án a turisztikai szakma és az irodát üzemeltető Ság hegy Térsége Turisztikai Egyesület tagjainak jelenlétében ünnepélyesen is megnyitotta kapuit.

Virtuális valóságba kerülnek a Miskolcra érkező turisták 

Új szolgáltatással bővült a miskolci turisztikai információnyújtás.

Elismerésben részesült az orosházi Tourinform 

Az országos Tourinform találkozón vehették át az oklevelet az orosházi Tourinform iroda munkatársai.

Gyulán találkoztak a Tourinform irodák vezetői 

A Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében Gyulán rendezték meg az idei első országos Tourinform találkozót a több mint 120 Tourinform iroda vezetőinek. Az összejövetelre egy szakmai konferencia keretében került sor május 24-én. Az eseményen a résztvevőknek a prezentációkon túlmenően lehetőségük nyílt szakmai tapasztalataikat megosztani egymással.

Garantált programokkal hódít Gyula 

A gyulai szállodák, a programszolgáltatók és a Tourinform iroda dolgozói tartottak kerekasztal-beszélgetést a közelmúltban, amelynek részeként közösen, intenzív párbeszéd során állapították meg a rendszerüzemeltetés erősítéséhez szükséges teendőket.

Sorban állnak az emberek a kaposvári Tourinformnál 

Aki mostanában Kaposvárra látogat, és felkeresi a Tourinform irodát, meglepődik, hogy sorban állnak az ajtóban. Sok új program lehet, biztosan valami jót találtak megint ki – gondolhatnánk.

Távozott a Békés megyei Tourinform iroda vezetője 

A Tourinform Hálózatban eltöltött 15 év után más munkakörben dolgozik tovább Dr. Glózik Klára, a Békés megyei Tourinform iroda vezetője, aki 2012-ben az „Év Tourinformátora” kitüntetést is megkapta.

„Megteszünk mindent a megfelelő városmarketing érdekében” 

Új helyre költözött a hajdúböszörményi tourinform iroda, a főtér közelében, a Bocskai tér 1. szám alatt várja ezentúl ügyfeleit folyamatosan bővülő szolgáltatásaival, a Magyar Turizmus Zrt. tevékenységének szinte minden fajtájával - közölte pénteken a hajdúböszörményi tourinform iroda.

Agrármarketinggel is foglalkoznak a Magyar Turizmus Zrt. régiós irodái 

A Győrben zajló országos Tourinform-találkozón kiderült, biztatóan alakulnak a hazai vendégforgalmi adatok. Az is elhangzott, hogy ezentúl agrármarketinggel is foglalkoznak a Magyar Turizmus Zrt. regionális marketingigazgatóságai. 

Nem lesz Utazás kiállítás Veszprém megyében 

A Balatontipp.hu információi szerint az idén elmarad a Veszprémi Megyei Utazás kiállítás, ezzel megszakad a turisztikai vásár 17 éves története, a rendezvény nem érheti meg a felnőtt kort. 

A jövő évi tervek is szóba kerültek a Tourinform-találkozón 

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében idén másodszor találkoztak a Tourinform irodák vezetői Budapesten, a Mercure Budapest Buda hotelben.

Országos Tourinform találkozó Hajdúszoboszlón 

A Magyar Turizmus Zrt. évente kétszer szervezi meg az országos Tourinform találkozót több mint 120 Tourinform iroda vezetőinek, az idei első alkalom május 13-ára esett.

Ezek 2014 legjobb turisztikai kommunikációs projektjei 

Hétfő délután ünnepélyes keretek között vehették át elismeréseiket a 2014-es Iránytű turisztikai kommunikációs verseny díjazottjai a Hotel Benczúrban.

Kaposvár belvárosába költözött a Szennai Skanzen 

2014. március 14-től 3 héten át a Tourinform kaposvári irodájának galériájában várják a Szennai Skanzen munkatársai az érdeklődőket.

Az év Tourinformátora 

Vadkerti-Tóth Rita, a Tourinform Kiskunmajsa iroda vezetője.

Megújult Szeged turisztikai weboldala 

Friss külsővel jelent meg a napokban Szeged három turisztika információs kiadványa, és megújult a város turisztikai weboldala is. 

Új országmárka koncepciót terveznek 

A mezőkövesdi négy csillagos Hotel Balneo Zsóry Thermál és Wellnessben tartott konferencián mutatta be a következő esztendőre kidolgozott marketingtervét a Magyar Turizmus Zrt. az Észak-Magyarországi turisztikai régióban tevékenykedő önkormányzatok, TDM-ek, szállásadók, fürdők és vállalkozások képviselőinek.

Elektromos rollerrel Szegeden 

Élménygazdag Szeged címmel a Tourinform Szeged iroda és a szegedi Ex-Ante 2002 Kft. meghívására turizmussal foglalkozó újságírók látogattak el szeptember közepén Szegedre, ahol a város új attrakcióit és turisztikai szolgáltatásait mutatták be.

Átadták a Városmarketing Irodát Orosháza-Gyopárosfürdőn 

Orosháza-Gyopárosfürdő Városmarketing Irodájának megnyitóját augusztus 2-án, pénteken tartották Orosháza Fő terén.

Tourinform a kávézóban 

Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt Belföldi Igazgatóságának vezetője és Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város Polgármestere nyitotta meg 2013. július 5-én a Tourinform Miskolc új irodáját, amely a Miskolc Bolttal és a Miskolc Cafe-val egy épületben, egy közös komplexumként működik ezentúl.

Meglepetéssel készül a 20 éves pécsi Tourinform 

2013. július 1-jén ünnepli 20 éves születésnapját a pécsi Tourinform iroda, illetve annak elődje a Baranya Megyei Tourinform. Ebből az alkalomból meglepetéssel várja a turistákat a város főterén található iroda.

Új helyen a miskolci Tourinform 

Július 5-től a Széchenyi utca 16. szám alatt várja az érdeklődőket a miskolci Tourinform. 

20 éves a Tourinform Hajdúszoboszló 

Oklevelet kapott a 20 éve a turizmus szolgálatában tevékenykedő iroda.

Országos Tourinform találkozó a Balatonnál 

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében évente kétszer rendezik meg az országos Tourinform találkozót közel 130 Tourinform iroda vezetőinek. Az idei első alkalommal május 7-én Siófokon, a Hotel Azúr**** szállodában tartott szakmai konferencián találkoztak a Tourinform-irodák vezetői, majd május 8-án tanulmányúton vehettek részt Tihanyban és Balatonfüreden. Az eseményen a résztvevők naprakész információkat szerezhettek a turizmus jelenlegi helyzetéről, és lehetőségük nyílt szakmai tapasztalataikat megosztani egymással. 

Új helyre költözött a ráckevei Tourinform 

A ráckevei Tourinform Iroda új helyre költözött.

Hagyomány és turizmus konferencia 

A Csabagyöngye Kulturális Központ és a Tourinform Iroda turisztikai konferenciára várta a szakembereket, a turisztikával foglalkozó szervezeteket, a vállalkozókat, a közművelődési munkatársakat és az érdeklődőket az IfiCasinoba. A konferenciát tizenegyedik alkalommal rendezték meg – a hagyományoknak megfelelően – ezúttal is a Csabai Farsanghoz kötődve.

Költözik a békéscsabai Tourinform 

Több, mint 10 év után új irodába költözik a Tourinform Békéscsaba csapata az eddigi székhelyről, a Szent István tér 9. sz. alól.

A miskolci TDM működteti ezentúl a Tourinformot 

2013. január 1-jétől a MIDMAR Nonprofit Kft, a miskolci helyi TDM szervezet vette át a Tourinform Miskolc működtetését.

Országos Tourinform találkozó 

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében évente kétszer kerül megrendezésre az országos Tourinform találkozó a közel 130 Tourinform iroda vezetője részére. Ennek keretében, az idei évben másodszor november 13-án Budapesten, a Ramada Resort Aquaworld Hotelben szakmai konferencián találkoztak a Tourinform irodák vezetői, majd november 14-én tanulmányúton vehettek részt Vácott. Az eseményen a résztvevők naprakész információkat szerezhettek a turizmus jelenlegi helyzetéről, és lehetőségük nyílt szakmai tapasztalataikat megosztani egymással.

Új helyen a Tourinform-iroda Gödöllőn 

A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület Tourinform Gödöllői Kistérség megnevezésű irodája a Gödöllői Királyi Kastélyon belül történt áthelyezését követően a főbejárat mellett - a volt pénztár helységben - folytatja tevékenységét.

Változások a békéscsabai Tourinformban 

A Tourinform Békéscsaba munkatársa, Szkaliczki Angelika hamarosan anyai örömök elé néz.

Új Tourinform nyílt Szolnokon 

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2012. augusztus 1-től a Városháza Ügyfélszolgálati Irodájában Tourinform irodát nyit, melynek üzemeltetője az Aba-Novák Kulturális Központ Nonprofit Kft.

Szezonálisan működő Tourinform iroda Kiskunfélegyházán 

2012. június 27-én ünnepélyes rendezvény keretében adták át a Tourinform Kiskunfélegyháza irodát.

Modern turisztikai centrum és QR kódos idegenvezetés 

Modern technikai eszközökkel felszerelt, akadálymentesített, többnyelvű kiadványokkal ellátott Turisztikai és Információs Központot adtak át szombaton Szentendrén. Az épület átadása mellett bemutatták a város infokommunikációs fejlesztését, melynek segítségével nem csak a helyi lakosok, hanem a Szentendrére érkező belföldi és külföldi turisták is naprakész információt kaphatnak a városi rendezvényekről, szálláshelyekről és éttermekről.

Szezonális Tourinform nyílt Sóstógyógyfürdőn 

2012. június 15-én, sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes rendezvény keretében nyitották meg a Tourinform Sóstógyógyfürdő irodát.

Jegyirodát nyit a Budapesti Fesztiválközpont 

A Fesztiválközpont bővíti szolgáltatási körét, és a saját szervezésű fesztiválok – Budapesti Tavaszi Fesztivál és Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál – belépői mellett, a legnépszerűbb magyarországi kulturális programokra is árusít jegyeket.

Tourinform iroda nyílt Berettyóújfaluban 

Június 4-én nyílt meg az országos Tourinform hálózat 138. irodája Berettyóújfaluban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!