hirdetés
hirdetés

Túlfutott és a folyóban landolt egy utasszállító

Túlfutott a Miami Air International amerikai légitársaság N732MA lajstromjelű Boeing 737-800-as repülőgépe a leszállást követően a floridai Jacksonville repülőterén. A Boeing 737-es a futópálya végén a St. Johns folyó sekély vízében állt meg - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A repülőgép a kubai Guantánamo Bay-ből tartott a Jacksonville Naval Air Station/Towers Field (KNIP) repülőtérre LL 293-as járatszámmal, 136 utassal és 7 fős személyzettel a fedélzetén. Az UTC idő szerint szombaton nem sokkal hajnali 2 óra (magyarországi idő szerint hajnali 4) előtt végrehajtott jacksonville-i leszállást követően a repülőgép azonban nem tudott megállni a repülőtér 2740 méter hosszú, 10-es jelű futópályájának végéig és több mint száz méterrel túlfutott a pálya végén. A Boeing 737-800-as végül a St. Johns folyó sekély vízében állt meg, részben a vízbe merülve. A repülőgépben komoly károk keletkeztek az Aviation Safety Network információi szerint.

Forrás: Jax Sheriff Office – Twitter
Forrás: Jax Sheriff Office – Twitter

A megállást követően mindenkinek sikerült elhagyni a repülőgép fedélzetét és bár a kezdeti híradások nem szóltak sérültekről, 21 embert kórházba szállítottak, de egyikük állapota sem kritikus. A balesetben szerepet játszhatott, hogy a leszálláskor vihar tombolt a repülőtér környezetében, erős széllel, esőzéssel és lecsökkent látástávolsággal.

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai