hirdetés
hirdetés

Új Ethiopian járat Európában

Az Ethiopian Airlines Addisz-Abebába és Brüsszelbe közlekedő járatai mellett 2023. május 22-től kezdve heti négy járatot indít Koppenhágába.

hirdetés

Ezáltal egy Boeing 787 Dreamlinerrel heti összeköttetésbe kerül a két európai főváros. Kiemelten fontos szempont az utasok számára, hogy egy kényelmes, hosszú távokra kifejlesztett repülőgéppel utazhatnak Koppenhágába és mindezt kevesebb, mint két óra alatt - tájékoztatta lapunkat az Ethiopian Airlines magyarországi képviseletét ellátó AVIAREPS Magyarország Kft.

Az új útvonalat május 22-én Lemma Yadecha Gudeta, a légitársaság vezérigazgatója nyitotta meg hivatalosan.
"Az Ethiopian Airlines bécsi terjeszkedése is azt példázza, hogy a légitársaságok nemzetközi közlekedési csomópontként tekintenek a bécsi repülőtérre. Kilenc évvel a  Bécs-Addis Abeba útvonalon történt járatindítás után, Etiópia nemzeti légitársasága  már járatokat üzemeltet Brüsszel mellett Koppenhágába is, amely egy nagyszerű desztináció, ha valaki városnézésre vagy egy hétvégi kirándulásra vágyik. Nagy örömünkre szolgál, hogy a bécsi repülőtérről új útvonalak indulnak, melyek által még szorosabbá válik az Ethiopian Airlines-al való együttműködésünk." - nyilatkozta Julian Jäger, a Vienna Airport vezérigazgatója és COO-ja.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos


"A bécsi repülőtéren keresztül új útvonalat nyithatunk Koppenhágába, amellyel megnyílik az út számos más célállomásra közlekedő hosszú távú járatainkra, beleértve a 63 afrikai desztinációt is. A járat indításával Koppenhága kulcsfontosságú csomóponttá válik az Ethiopian Airlines észak-európai és dél-skandináviai célpontjai között. Légitársaságunk Afrikát átszelő hálózatának köszönhetően az új járat javítani fogja a légi összeköttetést Európa és Afrika között, megkönnyítve ezzel a két kontinens közötti kereskedelmet, turizmust és diplomáciai kapcsolatokat. Május 22-től kezdve Koppenhága lesz a 21. célállomásunk Európában." - jegyezte meg Lemma. Yadecha Gudeta, az Ethiopian Airlines CCO-ja.

A Bécsből Koppenhágába tartó járat minden hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton közlekedik. Az Ethiopian Airlines mindig reggel 7 óra körül száll fel, és még aznap este 9 óra körül landol ismét Bécsben, a repülési idő Bécs és Koppenhága között kevesebb mint két óra.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk