hirdetés

Új gasztrokoncepció a Matild Café & Cabaret-nál

Megújult a la carte étlap és vasárnaponként izgalmas kínálatú Sunday Brunch várja a vendégeket a főváros legyik legszebb, történelmi kávézójában.

hirdetés

A "kétarcú" hely - nappal kávéház, éjszaka szórakozóhely - kínálatát Fehér Attila vezető séf határozza meg Wolfgang Puck sztárséf és csapata szakmai irányítása alatt. A legmagasabb színvonalú technológia és a legjobb minőségű alapanyagok felhasználása alap esetükben, a végeredmény pedig kicsit Hollywood-ot, kicsit az Osztrák-Magyar Monarchia korának gazdagságát idézi.

                                                                         

Igazi gasztronómiai robbanással indította a tavaszt Budapest első számú luxusszállodája, a Matild Palace.  Nem csak a Michelin ajánlott éttermükben, a Spago by Wolfgang Puck-ban debütáltak új a la carte étlappal, hanem a Matild Café & Cabaret-ban is, amely kávéház tavaly október óta a főváros legizgalmasabb és legcsillogóbb éjszakai szórakozóhelyévé nőtte ki magát, mikor visszahozta a revüshow-k fantasztikus, káprázatos világát falai közé.

   

Az ételek, a kiszolgálás és a stílus terén is kivételes színvonalon üzemelő vendégváróhely gasztronómiai koncepciójának kialakításában azonban nem maga az étlap jelentette a legnagyobb kihívást. „Figyelembe kellett vennünk, hogy a kávéház nem csak, mint kávézó üzemel, hanem otthont ad számos neves rendezvénynek is, Cabaret-nak, és a Sunday Brunch-nak is. Ezek összehangolása az, ami a legnagyobb kihívást jelentette számunkra”, mondja Fehér Attila.

 

Újítás, hogy a kávézó a csak vacsora időben nyitva tartó Spago Budapest by Wolfgang Puck egyik legikonikusabb signature-fogását is étlapra tűzte, ami a szeletelt napa káposztával, kesudióval, ropogós wontonnal és chinois öntettel megbolondított Chinois csirkesaláta. De megtalálhatjuk itt a szintén ikonikus Spago Schintzelt is egy kis csavarral. Wolfgang Puck és Fehér Attila közös rajongása a helyi, termelői piacok iránt jól érzékelhető a kínálatban: a tavaszi, friss salátákban bővelkedő étlapon ugyanúgy megfér egymás mellett a tradicionális gulyásleves és a fűszeres sült karfiol, mint a black angus hátszín burger és a spagetti, Beverly Hills-i házi készítésű húsgombóccal.                                                                                                              

 

A kávézó desszertkínálatáért továbbra is Tristan Tuaud executive pastry séf felel, akinek irányítása alatt olyan finomságok kerültek az étlapra, mint a csokoládés-tonkás tart körtével és a Buda - brest, kiegészítve a legnépszerűbb süteményeket, mint a Rákóczi és a ház specialitásának számító Matild torta, mely mogyorós piskóta alappal, krémlikőrrel, mandulás marcipánnal és tejcsokoládémázzal csábítja az édesszájú vendégeket.

 

(forrás: Arterego / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk