hirdetés
hirdetés

Új koronavírus-variáns jelent meg Franciaországban

12 fő fertőződhetett meg eddig a franciaországi Marseille közelében a koronavírus új, B.1.640.2 jelű variánsával, amely vélhetően Kamerunból származik, átmenetileg az IHU nevet kapta, és több elváltozást mutat az omikron variánsnál - írja a Portfolió.hu.

hirdetés

A francia kormány által támogatott kutatás egy újonnan felfedezett koronavírus-variánst azonosított 2021. december 10-én, amely 46 mutációt és 37 törlődést tartalmaz a koronavírus eredeti változatához képest. Ez erősebb elváltozást jelenthet, mint amit a novemberben detektált omikron variáns mutat. 14 aminosav-elváltozást és 9 törlődést detekáltak ebből a vírus tüskefehérjéjén.

Philippe Colson, a kutatást végző IHU Mediterranee Infection nevű intézet szakértője szerint a 12 megfertőződött személy tapasztalatai alapján túl korai megmondani, hogy virológiai, járványügyi vagy klinikai szempontból milyen jellemzőkkel bír az újonnan felfedezett vírusvariáns, amely átmenetileg a felfedező intézet neve után kapta az IHU megjelölést.A tanulmány szerint az első regisztrált fertőzött egy olyan oltott felnőtt személy volt, aki a közép-afrikai Kamerunból tért vissza Franciaországba, és három nappal a megérkezése után enyhe légzési tüneteket mutatott.

Az új vírusvariáns megjelenése egy újabb példája annak, hogy a koronavírus milyen kiszámíthatatlan módon képes mutálódni – emelte ki a kutató.

(forrás: Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk