hirdetés
hirdetés

Új magyar tiszteletbeli konzul Új-Zélandon

Lipóth Petra, Új-Zéland magyarországi új tiszteletbeli konzulja, november 19-én kezdte ellátni feladatát Northland és Auckland régiókban. Elődje, Szabó Miklós, több évtizedig látta el ugyanezt a feladatot.

hirdetés

A tiszteletbeli konzul fő feladata  az Új-Zélandra utazó magyar állampolgároknak szükség esetén segítségnyújtás, érdekeiknek képviselete, az ország imázsának  erősítése és a kétoldalú kapcsolatok elősegítése.

A magyar nagykövetség 2016-ben nyitotta meg kapuit Wellingtonban, azóta dinamikusan fejlődnek a kétoldalú kapcsolatok gazdasági, politikai, idegenforgalmi, kulturális és tudományos területen.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook
 

Jelentős fellendülést hozott az idegenforgalomban a két ország között megkötött vízummentességi egyezmény, melynek értelmében a turistaként kiutazók 90 napot tölthetnek az országokban.  Összesen egy regisztráció szükséges az utazást megelőzően az úgynevezett NZeTA-n (New Zealand Electronic Travel Authority) és természetesen meg kell felelni a beutazási feltételeknek.

Évente 100 magyar fiatal igényelhet speciális Working Holiday vízumot, amellyel 1 évig tartózkodhatnak Új-Zélandon.

Már a magyar gasztronómia ízeivel is ismerkedhetnek Új-Zéland lakosai, megnyílt az ANZIL étterem a Paraparaumu-i Lindale Village-ben amit egy magyar házaspár és családja által üzemeltet. A vendéglő nagy sikert aratott a helyiek körében, és többek közt megnyerte Az Utazó Magazin  által alapított, az év legjobb tengerentúli magyar étterme címet.

Sárdi Rezső, Új-Zéland magyarországi tiszteletbeli konzulja arról tájékoztatta lapunkat, hogy jelentős növekedést regisztráltak a bejövő idegenforgalom területén. Szeptembertől a védőoltással nem rendelkező külföldiek ismét beutazhatnak Új-Zélandra vízum- és karanténkötelezettség nélkül 90 napos időtartamra.

Ehhez minden utazónak ki kell töltenie az NZeTA (New Zealand Traveller Declaration) nevű online kérdőívet: travellerdeclaration.govt.nz, továbbá meg kell felelni a beutazási feltételeknek.

Magyarország Konzulátusa Aucklandben az alábbi címen található: 46 Brown St, Ponsonby, Auckland 1021, e-mailcím:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ).

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk