hirdetés

Új szárnnyal bővül a bánki Tó Hotel

A bánki Tó Hotel 2010 szeptemberében megkezdett fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A beruházás során új szállodarészt alakítanak ki, sport- és szabadidő központ készül. A nyitás tervezett időpontja: 2011. június 24.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A bánki Tó Hotel – amelyet egy elhanyagolt állapotban lévő motelből alakítottak át - 2002 novemberében nyitotta meg kapuit, akkor még 21 szobával. A 2006-2007-es fejlesztés során egy teljesen új épületszárnyat építettek a szállodához, összesen 36 légkondicionált szobát alakítottak ki. A bővítés és további vendégcsalogató szolgáltatások bevezetése révén ezzel megvalósulhatott a „négy évszakos” turizmus. A fejlesztést pályázati forrásokból valósították meg. Alapvetően a térség turisztikai vonzerejének további erősítése érdekében 2010 szeptemberében újabb fejlesztésbe kezdett a Tó Hotel, amelynek keretein belül tovább bővítik az épületet, fejlesztik a szolgáltatásokat és egy teljesen új szabadidőközpontot alakítanak ki 

A meglévő Tó Hotel mellé egy ötszintes épületrész épül. Az új épületrészben a vendégek részére 22 tóra néző szoba, 2 konferenciaterem, két masszázs helyiség, egy fizioterápiás és egy hidroterápiás kezelő kerül kialakításra. A szálloda épülete 1768 négyzetméterrel nő, növelik az étterem és a wellnesstér befogadóképességét és szolgáltatásait is: épül új élménymedence sodrófolyosóval, egy úszómedence, wellness bár, jacuzzi, szaunák, burkolt felületű napozó és sószoba is.

A Bánki-tó partján a szállodával szemben egy új, sport- és szabadidőcentrum épül egy vendéglátásra is alkalmas, 120 m2 alapterületű főépülettel és számos izgalmas szolgáltatással. Lesz streetball-, tollaslabda- és teniszpálya, óriás sakktábla, lengőteke, játszótér, sátorhelyek, és egy 42 elemes, három nehézségi fokozatú, drótköteles magaslati akadálypálya, amely egyedülálló méretű és színvonalú lesz a megyében!

A projekt fő célja, hogy a Tó Wellness Hotel jobb kihasználtságú legyen, szélesebb körű szolgáltatásokat nyújtson, fejlődjenek az egészségturisztikai szolgáltatások és ezzel munkahelyeket teremthessen, elősegíthesse a térség gazdasági fejlődését. 

A beruházás az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulhat meg.  A teljes, 664 millió forintos költégvetésből 282,4 millió forint uniós támogatás, a fennmaradó részt önerőből és banki finanszírozásból oldja meg a beruházó.  

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk