Megújuló reformkori gyógyhely 

Reformkori Divatházzal, új pihenőparkokkal, garantált programokkal, valamint számos interaktív és kipróbálható eszközzel is bővül Balatonfüred turisztikai kínálata a 2019-es szezonra. Az önkormányzat egymilliárd forint uniós támogatást nyert a város komplex gyógyhelyi fejlesztésére, amely a Magyar Turisztikai Ügynökség hathatós szakmai közreműködésével valósul meg.

Új borturisztikai fejlesztés az Ezerjó városában 

Bruttó 1,493 milliárd forint uniós támogatást nyert a Terület- és településfejlesztési operatív programban öt különböző fejlesztésre Mór városa: a beruházások a helyi gazdaság, a turizmus és a közlekedés fejlődését szolgálják.

9,3 milliárdból fejlesztik a Székesfehérvár és Budapest közötti vasútvonalat 

A Székesfehérvár és Budapest közötti vasútvonal fejlesztésére 30 millió eurós - mintegy 9,3 milliárd forintos - támogatást hagyott jóvá az Európai Bizottság csütörtökön.

290 milliós támogatással épül kerékpárút Szolnok és Tószeg között 

Elkezdődött a Szolnok és Tószeg közötti kerékpárút építése a Tisza jobb parti árvízvédelmi töltésén.

47 millió forint uniós támogatás turizmusra a dél-alföldi régióban 

A dél-alföldi régióba a 2007-2013 közötti időszakban 191 nyertes európai uniós pályázatra közel 47 milliárd forint turizmusfejlesztési támogatás érkezett - közölte Farkas Zoltán, a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) ügyvezetője kedden Kecskeméten, az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja című programsorozat sajtótájékoztatóján.

Balatoni fejlesztési tervek – arccal az egészségturizmus felé 

Régi célokkal, de új programmal, új néven és talán új lehetőségekkel vág neki a balatoni régió a 2014-2020-as uniós tervezési ciklusnak, hogy az országos átlagnál jobb eredményekkel vegyen részt GDP emelésében és a munkahelyek számának növelésében.
Új uniós támogatásokra pályázhatnak az északi régió vállalkozói

Új uniós támogatásokra pályázhatnak az északi régió vállalkozói 

A kormány a következő időszakban arra törekszik, hogy a mikro-, a kis- és a közepes vállalkozások helyzetét is javítsa. Az ehhez szükséges pénzügyi alapok a 2014-2020 közötti időszakban az európai uniós támogatások révén rendelkezésre állnak – hangzott el csütörtökön Egerben egy vállalkozói konferencián.

Négyszázmillió forintból épül butik hotel Pécsett 

222 millió forintos európai uniós pályázati támogatással bővül a Mecsek déli lejtőin elterülő város szálláshelykínálata.

Így újul meg kétmilliárdos támogatással Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő 

Több mint kétmilliárd forint európai uniós támogatásból fejlesztik a gyógyhellyé nyilvánított Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőt; a hét projektelemet tartalmazó idegenforgalmi beruházás alapkövét szerdán helyezték el a nyírségi üdülőhelyen.

Nézze meg, mire megy el az uniós adófizetők pénze 

Harmadik alkalommal rendezik meg a 2013-ban útnak indult Uniós Fejlesztések nyílt napja című programsorozatot, melynek keretében az érdeklődők az európai uniós támogatásból megvalósult több tízezer fejlesztés közül a legizgalmasabbak kulisszatitkaiba tekinthetnek be. A nagy érdeklődésre való tekintettel március négy hétvégéjén országszerte több mint 50 helyszínen várják színes programokkal a látogatókat - tudtuk meg a miniszterelnökségtől.

Tihanyban megújul a kikötő környéke is 

Folytatódik a fejlesztések sorozata Tihanyban, már a nyár elejére megújulhat az Öregkikötőként is ismert hajókikötő előtti park jelentős része.

Uniós forrásból újul meg Nógrád megye 

Kilátót, élményparkot és kisállat-simogatót is építenek Nógrád megye új turisztikai nagyberuházásának köszönhetően.

Az uniós programok lebonyolítását támogató intézményrendszer jön létre 

A kormány döntött az európai uniós programok lebonyolítását támogató intézményrendszer felállításának módjáról, az erről szóló határozat a Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg.

Öt sikeres turisztikai pályázat a Nyugat-Dunántúlon 

A helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek és turisztikai klaszterek létrehozására és fejlesztésére öt pályázó nyert uniós támogatást a Nyugat-Dunántúlon.

Rendeződhet a ferihegyi gyorsforgalmi út helyzete? 

A Central Europe Program keretében megvalósuló, a repülőterek térségének hosszú távú fejlesztési koncepciójának kidolgozását célzó együttműködésből akár sok jó is kisülhet a Ferihegy és körzete - XVIII. kerület, Dél-Kelet Budapest, Vecsés - számára.

Bővült Debrecen kerékpárút-hálózata 

A Böszörményi út menti utat, amely a józsai kerékpárutat köti össze az újkerti lakótelep kerékpárútjával, s azon keresztül a belvárossal, Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere adta át hétfőn.

Mire megy el az Őrségi Nemzeti Park majd' 200 milliója? 

Melyet az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Programjából kapott. Turizmus Online-nak küldött közleményükből kiderül.

300 kilométer autópálya Erdélyből 

Vissza nem térítendő európai pénzekből épülhet a Marosvásárhely (Targu Mures) és Jászvásár (Isai) között tervezett, mintegy 300 kilométeres autópálya - számolt be az MTI a money.ro román gazdasági hírportál híre alapján.

Új szobákkal, wellness- és konferenciarészleggel bővült a Hotel Stáció 

Október 27-én hivatalosan is megnyílt a Budapest Airport Hotel Stáció Wellness és Konferencia új épületszárnya.

Turizmusfejlesztés: nyugat-dunántúli összefoglaló 

A régióban 2007 óta 59 turizmusfejlesztési projekt nyert támogatást mintegy 18,3 milliárd forint összegben. A beruházások révén 34,9 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében. Az Új Széchenyi Tervben újabb lehetőségek nyíltak meg a turisztikai fejlesztések előtt, hisz a Gyógyító Magyarország kitörési pont jelenleg három régiós felhívást tartalmaz ebben témában - olvasható az Eurórégió.hu oldalon.

Kaposvár: 3,5 milliárdos fürdő átadása 

Immáron egy teljes egészében felújított fürdőkomplexum várja a Kaposvárra látogató vendégeket, miután pénteken délben átadták a közönségnek a 3,5 milliárd forintba kerülő létesítményt. Az Európai Unió által támogatott egészségturisztikai fejlesztés eredményeként a fürdő több ezer négyzetméterrel, újabb medencékkel és megannyi új szolgáltatással gazdagodott.

Visszakapják Fő terüket a szentendreiek 

Napokon belül birtokba vehetik Szentendre Fő terét a városban élők és az oda látogató turisták - közölte a Turizmus Online-nal a szentendrei önkormányzat.

Új, 60 szobás hotel Szegeden 

Négycsillagos szálloda építése kezdődik el ma Szeged belvárosában; a hatvanszobás hotel a tervek szerint 2012 őszére készül el mintegy kétmilliárd forintból - tájékoztatott a beruházó.

Uniós forrásból fejlődik Katalinpuszta 

Uniós forrásoknak köszönhetően, idén tovább bővülnek a Naszály lábánál található katalinpusztai tanösvények szolgáltatásai. Az Ipoly Erdő Zrt. Váci Erdészetének munkatársai a következő hetekben szervezett programokkal várják itt a különleges erdei élményekre vágyókat.

Százmilliók a lenti fürdő fejlesztésére 

Mintegy 540 millió forintos fürdőfejlesztés valósult meg a lenti gyógyfürdőben, a beruházáshoz 131 millió forint uniós támogatást nyert a Gyógyfürdő Kft., míg a fennmaradó összeget önerőből, valamint hitelfelvételből fedezték - írta pénteki számában a Zalai Hírlap.

Hét bükkaljai falu közös turisztikai projektet valósít meg 

Több mint 470 millió forint európai uniós támogatást nyert el hét bükkaljai település. Az összegből finanszírozott projekt keretében olyan turisztikai ajánlatot  dolgoznak ki, amelyek a községeket együttesen népszerűsítik az idegenforgalmi piacon. Munkatársunktól

Megújult a debreceni Nagytemplom 

Ünnepi istentisztelettel avatták fel a belülről megújult Református Nagytemplomot vasárnap Debrecenben; a két hónapig tartó munkálatok során a patinás épületben turisztikai célú fejlesztéseket is végeztek.

Önerő hiánya miatt (is) adták vissza az uniós támogatást 

A gazdasági válság és az önerő hiánya miatt az észak-magyarországi régióban 5,6 milliárd forintnyi megítélt támogatásról mondtak le a pályázatok nyertesei - mondta Becsó Zsolt, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke kedden Salgótarjánban sajtótájékoztatón.

Ősztől úgy megújul a keszthelyi Balaton-part... 

Mintegy háromszázmillió forint uniós támogatás segítségével újul meg a közeljövőben a keszthelyi Balaton-part; a projekt támogatási szerződését február 7-én írta alá a Városházán Ruzsics Ferenc polgármester és Breznovits István, a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője - tájékoztatta a Turizmus Online-t a keszthelyi önkormányzat.

Millárdos Tihanyi Legenda 

A következő két évben teljesen megújul Tihany központi része egy 794 millió forintos összköltségű projekt megvalósításával - tájékoztatta a sajtót hétfőn Tósoki Imre. Munkatársunktól

Új szárnnyal bővül a bánki Tó Hotel 

A bánki Tó Hotel 2010 szeptemberében megkezdett fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A beruházás során új szállodarészt alakítanak ki, sport- és szabadidő központ készül. A nyitás tervezett időpontja: 2011. június 24.

Hamarosan nyit a megújult Kovács Margit Múzeum 

2011. január 21-től ismét a Vastagh György utcai házban tekinthetjük meg Kovács Margit kerámiáit.

Új szálloda Hajdúszoboszlón 

2011 júniusában Hotel Atlantis néven új szálloda nyílik Hajdúszoboszlón.

49 milliárd 15 havi munkáért 

December 13-án, délután átadták a 48,6 milliárd forintos beruházás részeként felújított Sopron – Szombathely – Szentgotthárd vasúti pályaszakaszt.

Tatabánya központja új köntöst kap 

Egymilliárd forintot meghaladó költséggel újítják fel Tatabánya központját; a képviselő-testületnek otthont adó tanácstermet is lebontják a munkálatok során, helyére új épületet emelnek, amelyben kávézó vagy étterem is helyet kap - mondta Schmidt Csaba polgármester hétfői sajtótájékoztatóján.

Új négycsillagos szálloda nyílik Szegeden 

Hotel Soleil néven a tervek szerint négycsillagos besorolású szálloda nyílik Szeged belvárosában 2011 tavaszán – közölte Slezák Sándor, a beruházó Yourhouse Kft. ügyvezetője hétfőn a Tisza-parti városban.

Debrecen: a következő évek az egészségturizmus jegyében 

Hegyek és nyersanyagkincs híján a következő évek az egészségturizmus fellendítésének jegyében telnek Debrecenben - mondta el Kósa Lajos.

Interaktív látogatóközpont a rendházban 

Több mint 250 millió forintból kétszintes, interaktív látogatóközpontot alakítanak ki a szegedi ferences templom rendházában.

Rehabilitáción a bombázótér 

A Hortobágyi Nemzeti Park tájsebeit hozzák helyre uniós forrásból.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!