hirdetés
hirdetés

Üzleti utazók: így repülnek ők

Ugyan az autó a legnépszerűbb közlekedési eszköz, de a hivatalos ügyben külföldre látogatók már több mint fele a repülőt választja. Számukra a pontosság, a jegy ára, a foglalás rugalmas módosítása a legfontosabb, derül ki az easyJet friss reprezentatív felméréséből.

hirdetés

Kik a magyar üzleti utasok?

Magyarországon nagyságrendileg 200.000 ember volt üzleti úton az elmúlt 3 évben, ők átlagosan 8 alkalommal látogattak külföldre hivatalos céllal, derül ki az easyJet megbízásából a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet által készített országos reprezentatív felmérésből. Az üzleti utasok átlagéletkora 42 év, jellemzően városban élnek (85%), férfiak (72%) és egyetemet végzettek (62%).

Mivel utaznak a hazai üzletemberek?

A magyarok hivatalos útjaikra elsősorban autóval, valamint repülővel mennek – előbbivel 77, utóbbival 55 százalékuk utazik . Az életkor nagyban befolyásolja, hogy milyen közlekedési eszközt választanak, a 30 év alattiak háromnegyede már főként a légiközlekedést veszi igénybe.

Mi a legfontosabb Önnek amikor üzleti útra indul?

Hova utaznak a hivatalos ügyben külföldre látogatók?

A hazai üzletemberek által leggyakrabban Bécsbe, Londonba, Párizsba, Münchenbe, Prágába, Berlinbe és Genfbe látogatnak hivatalos ügyben. Az osztrák és német fővárost, valamint Münchent leszámítva jellemzően mind a négy célállomást repülővel közelítik meg.

Mi a legfontosabb az üzletembereknek útjaik során?

A kutatásból kiderül, az üzleti utasok szívesen választanak olcsóbb légitársaságot, közel kétharmaduk nyilatkozott így. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a business osztály szinte senkinek sem fontos már, ellenben a pontossággal, az utazás dátumának módosíthatóságával, a repülőjegy árával és azzal, hogy a gép a célállomás központi repterén szálljon le.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk