hirdetés
hirdetés

Walesi kerékpáros győzelmét ünnepli Nagy-Britannia

Geraint Thomas győzelmét ünnepelte Nagy-Britannia hétfőn. A walesi kerékpáros előző nap először nyerte meg a Tour de France országúti versenyt, amelyen az utóbbi tíz évben hatodik, sorozatban pedig negyedik alkalommal született brit győzelem.

hirdetés

A BBC szerint a 32 éves sportoló tehetségét sohasem vonták kétségbe, versenyzőként azonban sokszor mintha átok ült volna rajta, és rendre összeroppant a lehetőségek előtt. Így volt ez a 2016-os olimpián, a Tour de France tavalyi kiírásában, és ugyanabban az évben a Giro d'Italián, amikor pedig tökéletes formában volt. Végignézte, ahogy válogatottbeli csapattársa, Bradley Wiggins 2012-ben megnyeri a háromhetes francia körversenyt, és háromszor segítette az élre Chris Froome-ot, ebből egyszer úgy, hogy 20 napig törött medencecsonttal tekert. Ezúttal viszont sikerült megragadnia az alkalmat, méghozzá látványosan, a siker pedig nagyobb, mint korábbi kudarcai együttvéve. 

Geraint Thomas, fotó: www.letour.fr

A brit közszolgálati médium felelevenítette továbbá, hogy Geraint Thomas tízéves kora körül kezdett el kerékpározni, eleinte azt sem tudta, hogy a biciklisnadrág alá nem kell alsónadrágot venni, és amikor először vállalkozott nagyobb táv megtételére, eltévedt, és olyan fáradtan ért haza, hogy a homlokával nyomta a csengőt.

A hétfői napilapok közül a The Guardian azt írta, új szupersztár született, és a sportolót idézve hozzátette, hogy a vasárnapi győzelem után Thomas éhes a további hasonló sikerekre. A The Daily Telegraph Párizs uraként írt a pályakerékpárosként kétszeres olimpiai bajnok walesiről, és felidézte, hogy Thomas a Tour de France miatt vágott bele a sportba. Ő az első walesi, aki megnyerte a 105 éves versenyt, sikerét pedig egyedül a kemény munkának köszönheti, semmi másnak - idézték. 

A The Times emlékeztette a sportolót, hogy azt ígérte, győzelme esetén egy hónapig tartó bulival fog ünnepelni. A lap szintén felidézte Thomas rögös útját a vasárnapi nagy győzelemig, a brit kerékpársport új szupersztárjaként méltatva őt. Írt arról is, hogy a walesi sportolónak a német Jan Ullrich volt a példaképe. "Három héttel ezelőtt Ullrich még egyike volt annak a négy férfinak a világon, akik olimpiát és Tour de France-t is nyertek. Most már öten vannak." Az újság elébe ment Geraint Thomas győzelmének: "walesi hercegből Franciaország királya" - írta róla már vasárnap.

(forrás: MTI, Tour de France)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai