Gerendai cégei a járványhelyzetben

A Budapest Tourism Club őszi nyitóelőadásának keretében Gerendai Károly, a hazai gasztronómiafejlődés és rendezvényszervezés egyik mozgatórugója és számos sikeres vállalkozás tulajdonosa, kezdeményezője osztotta meg gondolatait a jelen helyzetről, vállalkozásai állapotáról és azon újításokról, amelyeket a fennmaradás érdekében vetettek be.

A járványhelyzet miatt idén elmaradtak a fesztiválok, egyéb tömegrendezvények, konferenciák, nemzetközi sportesemények, valamint a budapesti szállodák és éttermek vendégkörének túlnyomó részét adó külföldi turisták. Óriási kihívással néz szembe a hazai turizmus és vendéglátás. Az eddig bevált és sikeres sémák jelen helyzetben nem működnek, új ötletekre, üzleti modellekre van szükség. Éppen ezért az elmúlt időszak és napjaink egyik kulcsszava az innováció, felértékelődik rövid távon a túlélést biztosító improvizáció és brainstorming. 

Gerendai Károly nevét sokan az 1993-ban, akkor még Diáksziget néven megalapított, ma már Sziget fesztiválként ismert nemzetközi rendezvénnyel kapcsolják össze. A teljesen egyedi és rendkívül sokszínű, a szabadság életérzést átadni, illetve a nyaralás élményét biztosítani akaró fesztivál mára a nemzetközi fesztiválpaletta élére került, és évről évre hazai, de főként külföldi turisták ezreit csábítja a fővárosba. Idén a koronavírus miatt 27 alkalom után először elmaradt.

Mikor lehet és mikor érdemes újra ekkora volumenű nemzetközi fesztivált rendezni? Átalakul-e a fesztiválturizmus? Megváltoznak-e az emberek költési szokásai? Vajon merre halad a világ? - tette fel kérdéseit a BTC.

A Gerendai Károllyal készített beszélgetést ITT hallgathatják meg. 

Az biztos, hogy tanulnunk kell a jelen helyzetből, a sok új kezdeményezés és ötlet maga ez a tanulási folyamat, útkeresés. Rövid-, közép-, és hosszútávon is próbálkoznunk kell új stratégiák kitalálásával, bevezetésével, hogy felkészültek legyünk és már rendelkezzünk tudással és tapasztalattal, ha hasonló vagy súlyosabb természeti, egészségügyi, gazdasági válsághelyzettel kell szembenéznünk - ezek voltak az általános megállapítások. 

És, hogy milyen konkrét lépéseket tett az előremenekülésben Gerendai cége? A tulajdonában lévő Costes Downtown étterem több innovatív megoldással rukkolt elő. Az első hullám idején házhoz szállították az extra minőségű, speciális alapanyagokat, recepttel együtt, melyet követve a vendégek maguknak készíthették el a nagyszerű fogásokat. A mostani második hullám idejére ezt tovább gondolták, és az új koncepció szerint a mesterszakácsok személyesen mennek ki a megrendelő otthonába, ott befejezik és a személyzet segítségével feltálalják a Michelin-csillagos ételt, így a fine dining érzés teljes mértékben megmarad. A másik újdonság pedig a napokban megrendezésre került „Csillagfényes vacsora” nevű attrakció, melynek keretein belül a vendégek a Budapest Eye fülkéiben fogyaszthatták el rendkívüli vacsorájukat. A jegy egy négyfogásos vacsorát, alkoholmentes italokat, valamint opcionálisan egy az ételekhez ajánlott borpárosítást tartalmazott, így biztosítva a Michelin-csillagos élményt.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Galériák éjszakája a Bartók Béla úton

Galériák éjszakája a Bartók Béla úton 

Galériaséták, beszélgetések, irodalmi est, élő könyvtár, tárlatvezetések kiállító művészekkel és kurátorokkal, valamint zenei produkciók.
Indul a Best of Sopron

Indul a Best of Sopron 

A nagykövetek a számukra legkedvesebb élmények és emlékek alapján tesznek személyes ajánlásokat.
Kortárs szobrászati kiállítás Köveskálon

Kortárs szobrászati kiállítás Köveskálon 

A Káli Art Inn kertjében kiállított különleges alkotásokat minden évben neves szakmai zsűri bírálja egy verseny keretében – így történt ez idén is.
Friss NGM-jelentés a külföldi vendégérkezésekről Q1 alatt

Friss NGM-jelentés a külföldi vendégérkezésekről Q1 alatt 

2025 első negyedévében közel 3,2 millió vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre, 8,4 százalékkal több, mint 2024 azonos időszakában.
Új ritkaságokkal bővült a dörgicsei autógyűjtemény

Új ritkaságokkal bővült a dörgicsei autógyűjtemény 

Köztük a legendás Ferrari Testarossa és De Tomaso Mangusta.
Budapestre érkezik a Gustav Klimt interaktív tárlat

Budapestre érkezik a Gustav Klimt interaktív tárlat 

Az The Immersive Experience kiállítás május 19-től látható.
Hazai strandok listája, ahol legfőbb szempont a kutyabarátság

Hazai strandok listája, ahol legfőbb szempont a kutyabarátság 

Strandok, ahol négylábú barátokat is örömmel fogadják a tikkasztó nyári napokon.
Világhírű írótól kerül kalapács alá a Vaszary-festmény

Világhírű írótól kerül kalapács alá a Vaszary-festmény 

Hollywoodi világsztár családjától érkezik Budapestre a Virág Judit Galéria tavaszi aukciójának egyik szenzációja.
Ünnepel a Cserkeszőlői Fürdő

Ünnepel a Cserkeszőlői Fürdő  

Május 1-jén a jubileumi ünnepség keretében izgalmas programokkal és kedvezményekkel várják a látogatókat.
Előremutató tanúsítvány a Cityrama DMC-nek

Előremutató tanúsítvány a Cityrama DMC-nek 

A díj a Cityrama DMC hosszú távú erőfeszítéseit ismeri el a fenntarthatóság és a vállalati, társadalmi felelősségvállalás (CSR) terén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.