Hagyományos műanyag székek a kertünkben

Ha a műanyag kerti szék szót meghalljuk, akkor sokaknak a tradicionális, évtizedek óta használatban lévő fehér műanyag szék jut eszébe, amely nem éppen egy esztétikus látványt nyújtó darab volt, de valamiért kiállta az idők próbáját. Mindenhol ezt használták, ezt láttuk strandokon, vendéglátóipari egységeknél, és ezt vásárolta mindenki a saját kertjébe is.  

Már változatos a formatervezés

Nem hiába vannak használatban még ma is ezek a műanyag székek. Persze nem ugyanaz a kivitelezésük, amit jól láthatunk akkor is, ha végigböngésszük a Gemini-Duo webáruház műanyag kerti szék kínálatát. Ugyanis egyértelmű már első pillantásra is, hogy sokkal esztétikusabb, dizájnosabb formatervezéssel kaphatók a mostani műanyag székek, mint elődeik.

Az oldalon kutakodva észrevehető, hogy változatos színek is előkerültek már a fehér mellett, valamint a régen használatos műanyag típus mellett megjelent az egyre népszerűbb polyrattan alapanyag is.

A műanyag kerti szék előnyei

Igaz ugyan, hogy egy kertben a természetes fa alapanyag a leginkább sokak számára vonzó kerti bútor, de bizony a fa folyamatos odafigyelést és karbantartást igényel. Ápolni, festeni, lakkozni kell, hogy védve legyen a bogaraktól és az időjárás különféle hatásaitól. Ezenkívül a fa, mint anyag vetemedik is, amely szintén szokott némi kellemetlenséget okozni használata során.

A műanyag kerti szék korszaka nem hiába nem áldozott még le. A fával szemben szinte minden szempontból előnyösebb. Nem igényel semmilyen karbantartást, és a tisztítása is rém egyszerű. Ha nincs komolyabb szennyeződés, akkor elegendő egy porronggyal áttörölni időnként. Ha bekoszolódik, akkor pedig elég egy mosógatószeres szivaccsal lemosni.

De ami a legfontosabb, hogy rendkívül ellenálló, strapabíró darab, és nem fog rajta sem az eső, sem a nap. Ezenkívül nagyon könnyű, így még a gyerekek is könnyen fel tudják emelni, ha arrébb kell vinni, ha a teraszt vagy a kertet át kell rendezni.

A műanyagok és a környezetszennyezés

Eléggé vitatott téma a műanyagok használata, hiszen láthatjuk, milyen világméretű problémákat okoz már a tengerekben és óceánokban felhalmozódott műanyag. Ugyanakkor az sem kérdés, hogy fontos az olyan anyagok használata, amelyek időtállóságukkal akár több generációt is ki tudnak szolgálni.

A másik szempont, amelyet érvényesíteni tudnak ilyenkor a műanyag termékeket gyártó cégek, az az újrahasznosítás. Cél, hogy minél több gyártó újrahasznosított alapanyagokból készítsen újabb árucikkeket, ezáltal is csökkentve a környezetszennyezést. A tervezők pedig igyekeznek mindinkább a modernebb és környezetbarátabb technológiákat kifejleszteni és felhasználni a termékek gyártása során.

A Gemini-Duo webshopnál olyan márkák jelzik az időtállóságot, mint a Keter, a Curver, az Allibert vagy az Evolutif. A minőségi termékekre garanciát jelentenek ezek a régóta elismert márkanevek, így biztosak lehetünk benne, hogy hosszú távon társainkká válnak ezek a kerti műanyag székek, amelyeket akár egész évben kint hagyhatunk a kertben, a teraszon vagy a balkonon.

 


Idén utazásra költenének leginkább a magyarok

Idén utazásra költenének leginkább a magyarok 

A magyarok 63 százalékának vannak olyan céljai az idei évre, amihez nagyobb anyagi forrás szükséges és a legtöbbet utazásra adnák ki.
Csontváry újra Budapesten

Csontváry újra Budapesten 

A festő felbecsülhetetlen értékű, a nagyközönség által régóta nem látott, Holdtölte Taorminában című festményét is kiállítja a Virág Judit Galéria.
Hőlégballonok színezik az eget Kaposvár fölött

Hőlégballonok színezik az eget Kaposvár fölött 

A 43. magyar hőlégballon-bajnokság a Rippl-Rónai Kupa nevet viseli és május 23-26. között kerül sor.
A régi társasjátékok reneszánsza

A régi társasjátékok reneszánsza 

Jó hír a "társasozás" szerelmeseinek: új társasjátékszalon nyílt Budapest belvárosában - több, mint 250 játék és speciality kávék mellett élvezhetjük a közös játék örömét.
Az ügynökség, amely karbonlábnyom-számlálót is bevet rendezvényein

Az ügynökség, amely karbonlábnyom-számlálót is bevet rendezvényein 

Ezentúl az árak mellett a rendezvények karbonlábnyomát is feltünteti ajánlataiban a Hello Agency, hogy több, fenntarthatóság szempontját is figyelembe vevő alternatívát is tudjanak nyújtani ügyfelei számára.
Új elemekkel bővül a Feneketlen-tavi közpark

Új elemekkel bővül a Feneketlen-tavi közpark 

A játszótér felújítási munkái a tervek szerint a nyár végén valósulnak meg, de a mellékhelyiségek telepítésére már várhatóan tavasszal sor kerül.
MTÜ: rangos nemzetközi turisztikai díjak  a kínai újév idején Magyarországnak

MTÜ: rangos nemzetközi turisztikai díjak a kínai újév idején Magyarországnak 

A kínai National Geographic Travel a legminőségibb úti célok között ajánlja Magyarországot, a Voyage Magazine pedig az Év új feltörekvő desztinációjának választotta hazánkat.
Turisztikai bevételt hoznak, szakmai megbecsülést alig kapnak

Turisztikai bevételt hoznak, szakmai megbecsülést alig kapnak  

Ők az idegenvezetők, akik nélkül a klasszikus, hagyományos turizmus elképzelhetetlen, és akik ma is fontos, szereplői az ágazatnak.
Északi vendég a Kiskunsági Nemzeti Parkban

Északi vendég a Kiskunsági Nemzeti Parkban 

A Felső-kiskunsági szikes tavaknál lett figyelmes a park egyik munkatársa az örvös lúdra.
MTÜ: teltházat hozott a busójárás a mohácsi szálláshelyeknek

MTÜ: teltházat hozott a busójárás a mohácsi szálláshelyeknek 

A héten zárult busójárás idén is látogatók tízezreit vonzotta a Duna-parti városba, a szálláshelyek februári bevételeik közel 60 százalékát tavaly ennek a rendezvénynek köszönhették.

Interjú

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.
Valami régi, valami új – az újranyitott N28 séfjével beszélgettünk

Valami régi, valami új – az újranyitott N28 séfjével beszélgettünk 

Az N28 borétterem egy hosszúra nyúlt nyári szünet után, szeptember közepétől új koncepcióval várja a vendégeket. A gasztronómiai kínálat megalkotását Nagy Szabolcs séfre bízták.