Turizmus-vendéglátás képzőközpont lesz Egerben

Hét partnerével együttműködve turizmus-vendéglátás ágazati képzőközpontot hoz létre Egerben a Heves Megyei Szakképzési Centrum.

Az intézmény keddi közleménye szerint a fejlesztés több mint 274 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program keretében valósul meg a szakképzési centrum Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban. Az új központban 2022-től várhatóan 25 felszolgáló, 20 szakács, 5 cukrász és 5 pék-cukrász tanul majd szakmát, a 2024-25-ös tanévtől pedig az élelmiszeripari, továbbá a sport ágazat egy-egy képzésével bővítik a profilt.

A közlemény ismerteti: a képzőközpontban tanulók valós vállalati körülmények között, illetve modern vendéglátóipari eszközöket használva szereznek képesítést, így a munkáltatók elvárásainak megfelelő, magas színvonalú szaktudással és tényleges munkatapasztalattal rendelkező szakemberként lépnek majd a munkaerő-piacra. A projekt részeként a bázisintézményben megújul a tankonyha tetőszerkezete, korszerű nagykonyhai gépeket állítanak üzembe, nagyteljesítményű konyhai elszívórendszert és korszerű LED-világítást is kiépítenek.

A fejlesztés egyaránt szolgálja a korszerű környezet kialakítását a tanulók számára, valamint az érintett szakképzési terület modernizációját. Elősegíti a helyi és környékbeli munkaadókkal való együttműködést is. A közlemény kitér arra, hogy a központ megfelelő működtetése érdekében a fizikai feltételek megteremtésével párhuzamosan a képzés módszertanát is megújítják. Ezen belül a szakoktatóknak továbbképzéseket, míg a diákoknak tájékoztató műhelymunkákat szerveznek.

Forrás: MTI


Gyógyvizek birodalma – Hogyan újulhat meg a magyar termálturizmus?

Gyógyvizek birodalma – Hogyan újulhat meg a magyar termálturizmus? 

A gyógy- és termálturizmus egyre fontosabb szerepet tölt be, ugyanakkor számos kihívással is szembesül, mint a fenntarthatóság, a piaci elvárások, az orvosi validáció, a vendégigények és a nemzetközi versenyhelyzet.
Jön a VéNégy Fesztivál

Jön a VéNégy Fesztivál 

Július első napjaiban, Nagymarosnál.
Javult a természetes fürdővizeink minősége

Javult a természetes fürdővizeink minősége 

A 2024-ben 288 természetes fürdővizet tartottak nyilván Magyarországon. Ezek közül 193 kiváló, 58 jó és 4 tűrhető minősítést kapott.
Itt a friss TKI index

Itt a friss TKI index 

2025. májusban a turisztikai cégek 70 százalék szolgáltatási árainak növekedéséről számolt be az elmúlt 3 hónapra vonatkozóan az előző év azonos időszakához mérten.
Határon átívelő turisztikai egyesület született

Határon átívelő turisztikai egyesület született 

Megalakult a Fernenet – új határon átnyúló turisztikai egyesület a Fertő-tó térségében.
Életműkiállítás a belvárosi galériában

Életműkiállítás a belvárosi galériában 

Grandiózus életműkiállítással indítja útjára a nyarat a Virág Judit Galéria.
Megújult a legendás gemenci kőkereszt

Megújult a legendás gemenci kőkereszt 

A település központi részén, az árvízvédelmi töltés mellett, az egykori keselyűsi csárda előtt álló emlékművet bárki megcsodálhatja.
Indul a Muslinca Bringakör

Indul a Muslinca Bringakör 

A Muslinca Bringakör egy ingyenes, játékos, felfedező jellegű kerékpáros kihívás.
 Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén

Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén 

Siófok a legnépszerűbb pünkösdi úti cél belföldön az egyik szállásfoglaló portál friss foglalási adatai szerint a közelgő hosszú hétvégén.
Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen

Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen 

Az országos környezetszépítő verseny legnépszerűbb kategóriái 2025-ben az Év főtere és az Év fasora.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.