Versenyképes turizmus-mendezsment mesterképzés a Corvinus Egyetemen

A Budapesti Corvinus Egyetem 2016 februárjában négy féléves turizmus-menedzsment mesterszakot indít államilag támogatott nappali képzésben.

Erre a szakra elsősorban azokat várják, akik a közelmúltban szereztek turizmus-vendéglátás alapszakos diplomát, illetve előreláthatólag hamarosan megszerzik azt. A Budapesti Corvinus Egyetem turizmus-menedzsment képzése a fővárosban egyedülállóan biztosítja egy egyetem nyújtotta szinergiákat, így nem csak a turizmus, hanem az alapozó és a kiegészítő tárgyak területén is a legfelkészültebb, nemzetközileg ismert és elismert szakemberektől tanulhatnak.

Mára sokan rendelkeznek turizmusos alapdiplomával, de a hazai és a nemzetközi munkaerő-piaci versenyben csak kevesen indulnak Corvinusos mester diplomával. Aki erre az előnyre szeretne szert tenni vagy esetleg pár éven belül PhD fokozatot szerezni turizmusból, az november 15-ig adhatja be jelentkezését a Budapesti Corvinus Egyetemre (részleteket lásd felvi.hu).

A kétéves turisztikai mesterképzés három részre tagozódik. Az alapozó törzsanyag tantárgyait a Corvinus nemzetközileg legelismertebb közgazdász professzorai jegyzik, olyan témákban, mint a döntéselmélet, a gazdasági szerződések joga, a kvantitatív módszerek, a marketing menedzsment, a számviteli beszámolók, a szervezeti magatartás és vezetés, az üzleti közgazdaságtan, illetve a vállalati pénzügyek. A szakmai törzsanyagot részben a Corvinus nemzetközi oktatási gyakorlatában már jól bevált tantárgyak, részben újszerű tárgyak alkotják, olyan témákban, mint például a desztináció marketing és menedzsment, a marketingkutatás és piacelemzés, a stratégiai menedzsment a turizmusban, a turizmus és életminőség, a turizmuspolitika és a turizmus tervezése, és a vonzerő- és látogatómenedzsment. A speciálisan turisztikai jellegű képzést egyrészt a mesterprogramok kötelező részét képező, másrészt a majdani elhelyezkedés szempontjából leginkább versenyképes ismeretköröket lefedő témák oktatása képezi (például az egészségturizmus, a nemzetközi szállodamenedzsment vagy a turisztikai termékfejlesztés).


Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.
Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban

Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban  

Elkezdődött a mitikus világot megidéző Walk My World immerzív produkció építése a Millenárison
Három nap – nyolc világsztár Paloznakon

Három nap – nyolc világsztár Paloznakon 

Idén nyáron ismét jazzbe borul a Balaton-felvidék.
Pár napig még megnézheti a Munkácsy-kiállítást

Pár napig még megnézheti a Munkácsy-kiállítást 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a tervezetthez képest három héttel később, április 21-én, húsvéthétfőn zár a Szépművészeti Múzeum Munkácsy-kiállítása,
Két hétvége, két piknik a Zsolnay-negyedben

Két hétvége, két piknik a Zsolnay-negyedben 

Májusban újra a szabadtéri élményeké a főszerep a Zsolnay Negyedben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.