Versenyképes turizmus-mendezsment mesterképzés a Corvinus Egyetemen

A Budapesti Corvinus Egyetem 2016 februárjában négy féléves turizmus-menedzsment mesterszakot indít államilag támogatott nappali képzésben.

Erre a szakra elsősorban azokat várják, akik a közelmúltban szereztek turizmus-vendéglátás alapszakos diplomát, illetve előreláthatólag hamarosan megszerzik azt. A Budapesti Corvinus Egyetem turizmus-menedzsment képzése a fővárosban egyedülállóan biztosítja egy egyetem nyújtotta szinergiákat, így nem csak a turizmus, hanem az alapozó és a kiegészítő tárgyak területén is a legfelkészültebb, nemzetközileg ismert és elismert szakemberektől tanulhatnak.

Mára sokan rendelkeznek turizmusos alapdiplomával, de a hazai és a nemzetközi munkaerő-piaci versenyben csak kevesen indulnak Corvinusos mester diplomával. Aki erre az előnyre szeretne szert tenni vagy esetleg pár éven belül PhD fokozatot szerezni turizmusból, az november 15-ig adhatja be jelentkezését a Budapesti Corvinus Egyetemre (részleteket lásd felvi.hu).

A kétéves turisztikai mesterképzés három részre tagozódik. Az alapozó törzsanyag tantárgyait a Corvinus nemzetközileg legelismertebb közgazdász professzorai jegyzik, olyan témákban, mint a döntéselmélet, a gazdasági szerződések joga, a kvantitatív módszerek, a marketing menedzsment, a számviteli beszámolók, a szervezeti magatartás és vezetés, az üzleti közgazdaságtan, illetve a vállalati pénzügyek. A szakmai törzsanyagot részben a Corvinus nemzetközi oktatási gyakorlatában már jól bevált tantárgyak, részben újszerű tárgyak alkotják, olyan témákban, mint például a desztináció marketing és menedzsment, a marketingkutatás és piacelemzés, a stratégiai menedzsment a turizmusban, a turizmus és életminőség, a turizmuspolitika és a turizmus tervezése, és a vonzerő- és látogatómenedzsment. A speciálisan turisztikai jellegű képzést egyrészt a mesterprogramok kötelező részét képező, másrészt a majdani elhelyezkedés szempontjából leginkább versenyképes ismeretköröket lefedő témák oktatása képezi (például az egészségturizmus, a nemzetközi szállodamenedzsment vagy a turisztikai termékfejlesztés).


Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.