A Chateau Visz lett 2010 legjobb étterme

A Dining Guide magazin szerkesztősége az idén hatodik alkalommal választotta meg Magyarország legjobbnak tartott éttermét. A döntést csütörtökön hirdették ki.

Némi meghökkenéssel tapasztaltuk, hogy a ceremónia helyszínén Oscar Gálákhoz hasonló körülmények várták a díjátadóra gyülekező vendégeket. A Budapest Mariott Hotel bejáratánál kordon, vörös futószőnyeg, és két fémdetektoros kapu okozott meglepetést. Aztán hamar kiderült, hogy az előkészületek nem a Dining Guide rendezvényének, hanem az épületben tartott konferenciánk, vagy – talán – a magyar EU elnökség kapcsán itt tartózkodó diplomatáknak szólnak.

A díjátadó, tuajdonképpen a korábbi hasonló eseményekhez képest kevés újdonsággal szolgált. A tavalyi év során kiválasztott „Elit 10” mezőnye gyakorlatilag változatlan maradt, mindössze a tabáni Aranyszarvas verekedte be magát újoncként a mezőnybe. „Nyilvánvaló, hogy ez még nem az én munkám eredménye – mondta szerényen Fekete Antonio, aki alig néhány hónapja vette át az Aranyszarvas konyhafőnöki posztját.

Az Év Étterme címért folyó küzdelem szoros versenyt hozott – tudtuk meg a díjak kiosztása előtt. Az első két helyezett között mindössze kéttized pont döntött, ami a zsűri hatvan főnél is magasabb létszámnak ismeretében több mint elhanyagolható. Az Év Étterme címet végül a Chateau Visz szerezte meg, a díjat Stefan Gebhardt konyhafőnök és Hidvégi Melinda tulajdonos vette át. A döntés azért sem okozott túlságosan nagy meglepetést, mert egyes hírek szerint az eredményt már a bejelentés előtt jóval kiszivárgott a legnépszerűbb közösségi portál oldalain keresztül. Értesüléseink szerint a tavalyi győztes Costes séfje, a portugál Miguel Viera Rocha már korábban, e-mailben gratulált kollégájának.

A rendezvényen az idén talán a korábbiaknál kevesebb szakács és szakmabeli jelent meg, annál nagyobb számban képviseltette magát az üzleti élet. Jelentősebb „celebinváziót” nem jegyezhettünk fel, ennek ellenére elmondható, hogy a Dining Guide Díjkiosztó Gálája immáron a legjelentősebb fővárosi társadalmi események közé került.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.