A Chateau Visz lett 2010 legjobb étterme

A Dining Guide magazin szerkesztősége az idén hatodik alkalommal választotta meg Magyarország legjobbnak tartott éttermét. A döntést csütörtökön hirdették ki.

Némi meghökkenéssel tapasztaltuk, hogy a ceremónia helyszínén Oscar Gálákhoz hasonló körülmények várták a díjátadóra gyülekező vendégeket. A Budapest Mariott Hotel bejáratánál kordon, vörös futószőnyeg, és két fémdetektoros kapu okozott meglepetést. Aztán hamar kiderült, hogy az előkészületek nem a Dining Guide rendezvényének, hanem az épületben tartott konferenciánk, vagy – talán – a magyar EU elnökség kapcsán itt tartózkodó diplomatáknak szólnak.

A díjátadó, tuajdonképpen a korábbi hasonló eseményekhez képest kevés újdonsággal szolgált. A tavalyi év során kiválasztott „Elit 10” mezőnye gyakorlatilag változatlan maradt, mindössze a tabáni Aranyszarvas verekedte be magát újoncként a mezőnybe. „Nyilvánvaló, hogy ez még nem az én munkám eredménye – mondta szerényen Fekete Antonio, aki alig néhány hónapja vette át az Aranyszarvas konyhafőnöki posztját.

Az Év Étterme címért folyó küzdelem szoros versenyt hozott – tudtuk meg a díjak kiosztása előtt. Az első két helyezett között mindössze kéttized pont döntött, ami a zsűri hatvan főnél is magasabb létszámnak ismeretében több mint elhanyagolható. Az Év Étterme címet végül a Chateau Visz szerezte meg, a díjat Stefan Gebhardt konyhafőnök és Hidvégi Melinda tulajdonos vette át. A döntés azért sem okozott túlságosan nagy meglepetést, mert egyes hírek szerint az eredményt már a bejelentés előtt jóval kiszivárgott a legnépszerűbb közösségi portál oldalain keresztül. Értesüléseink szerint a tavalyi győztes Costes séfje, a portugál Miguel Viera Rocha már korábban, e-mailben gratulált kollégájának.

A rendezvényen az idén talán a korábbiaknál kevesebb szakács és szakmabeli jelent meg, annál nagyobb számban képviseltette magát az üzleti élet. Jelentősebb „celebinváziót” nem jegyezhettünk fel, ennek ellenére elmondható, hogy a Dining Guide Díjkiosztó Gálája immáron a legjelentősebb fővárosi társadalmi események közé került.


Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.