A hajam égnek áll a balatoni strandbüfék kínálatát látva: hurka, kolbász, palacsinta, lángos, pörkölt, gulyás, vagyis minden egy helyen, noha ekkora választékot csak olyan helyen szabadna kínálni, amelyik minden szempontból alkalmas, felkészült rá. Meggyőződésem, hogy nemcsak Európa más fürdőhelyein, hanem nálunk is lenne vevő egy teljesen más büfékínálatra, könnyű zöldség-és gyümölcssalátákra, helyi sajtspecialitásokra, mert sokan a nagy melegben nem jól beebédelni akarnak, hanem csak „csipegetni”.- nyilatkozta Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonos-vezetője. A szemléletváltáshoz azonban nem a külföldi példák másolására gondol, hiszen akad bőven a Balatonnál is helyi specialitás. – A balatoni régió legabszurdabb problémájának pedig azt tartja, hogy nincsen balatoni hal az éttermek kínálatában – teszi hozzá a balatonszemesi étteremtulajdonos. A balatoni vendéglátásról szóló teljes cikk a sonline.hu oldalon olvasható.
Forrás: Sonline
Forrás: Vendég & Hotel Online