Az ősz ízei a Kert Bisztróban

A magát világutazó, családbarát étteremnek valló vendéglőben a hazai és a több kontinensről válogatott, szezonális alapanyagok ötvözésével az évszakot új perspektívából fedezhetik fel a vendégek.

A Kert Bisztróban az évente többször megújuló étlap egy része a nagypolgári magyar konyha fogásain alapul, ahol komoly figyelmet kapnak a hazai alapanyagok.

A húsok, vadak, halak jó része hazai tenyésztőtől származik, de olyan fontos hozzávalók, mint a pirospaprika, dió, zöldfűszerek, tejtermékek is magyar kismanufaktúrák termékei. Az étterem együtt halad a világtrendekkel, hogy kínálatában mindig legyen felfedeznivaló a vendégek számára. Ennek megfelelően, mindinkább előtérbe kerül az elsősorban növényeken és halételeken alapuló flexitáriánus étrend, valamint a vegán, illetve a glutén- és laktózmentes fogások is.

Az ősfákkal körbeölelt zuglói családi étterem egyben maximalista műhelykonyha is, ahol Galgóczi Gábor séf ügyel arra, hogy kötetlen, érthető ételek kerüljenek a vendégek asztalára, miközben a legegyszerűbb hozzávalókból is vibráló színeket és ízeket hoznak elő. Gábor két évtizedes szakmai tapasztalatával, a Kert Bisztróban a kedvelt magyar összetevők mellett bátran nyúlnak bármely kontinens alapanyagához, legyen az ausztrál bárány, ír vagy japán marha, földközi tengeri kardhal vagy kanadai homár. Céljuk, hogy az izgalmas fogások megfelelő kombinálásával a család minden tagja, a gyerekektől a nagyszülőkig, találjon kedvére valót.

Ezt a megközelítést tükrözi az őszi évszakhoz frissült étlap, amin az előételtől a desszertig számos szezonális, hazai és nemzetközi fűszeren, zöldségen, hús és halételen alapulnak a fogások. A kreatív munka eredményeként egy helyen megtalálható a rebarbara chutney-val tálalt, házilag füstölt és rostonsült hízott libamáj, a Tom Kha leves, a marokkói harissával érkező humusz, a mexikói ízesítésű bébicsirke, a rozé kacsamell sütőtök gratinnel, az atlanti óceáni tőkehal filé csőben sült édesburgonyával, a mézzel és naranccsal lakkozott vaddisznó oldalas vagy a brezírozott mangalica csülök feketekáposzta levelekkel. A nemzetközi trendeknek megfelelően a vegán étrendet követőkre is gondoltak a füstölt zeller steak összeállításánál, amit egy zöldségpecsenye lé tesz teljessé. A desszertek közül a mogyorós-kávés dacquoise, valamint a yuzu zselével töltött vietnámi csokoládé mousse hozza el leginkább az őszi hangulatot.

„Fontos számunkra, hogy minden fogásunk egyedi legyen, így mindegyik megvalósítása mögött egy-egy izgalmas történet bújik meg. Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy folyamatosan formájuk a vendégeink ízlését, és amellett, hogy könnyen érthető ételek alkotunk, adjunk esélyt a felfedezésre is” – hangsúlyozta Galgóczi Gábor séf.

Az italok esetében ebben az időszakban a nyári közönségkedvenc rozé háttérbe szorul, és nagyobb figyelmet kapnak a vendégek részéről a testesebb vörösborok, illetve az idősebb fehérborok is. Az üdítőknél pedig a házi, gyümölcsalapú limonádék és a levendula szörp kerül előtérbe.

Forrás: Kert Bisztró


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.