A Kert Bisztróban az évente többször megújuló étlap egy része a nagypolgári magyar konyha fogásain alapul, ahol komoly figyelmet kapnak a hazai alapanyagok.
A húsok, vadak, halak jó része hazai tenyésztőtől származik, de olyan fontos hozzávalók, mint a pirospaprika, dió, zöldfűszerek, tejtermékek is magyar kismanufaktúrák termékei. Az étterem együtt halad a világtrendekkel, hogy kínálatában mindig legyen felfedeznivaló a vendégek számára. Ennek megfelelően, mindinkább előtérbe kerül az elsősorban növényeken és halételeken alapuló flexitáriánus étrend, valamint a vegán, illetve a glutén- és laktózmentes fogások is.
Az ősfákkal körbeölelt zuglói családi étterem egyben maximalista műhelykonyha is, ahol Galgóczi Gábor séf ügyel arra, hogy kötetlen, érthető ételek kerüljenek a vendégek asztalára, miközben a legegyszerűbb hozzávalókból is vibráló színeket és ízeket hoznak elő. Gábor két évtizedes szakmai tapasztalatával, a Kert Bisztróban a kedvelt magyar összetevők mellett bátran nyúlnak bármely kontinens alapanyagához, legyen az ausztrál bárány, ír vagy japán marha, földközi tengeri kardhal vagy kanadai homár. Céljuk, hogy az izgalmas fogások megfelelő kombinálásával a család minden tagja, a gyerekektől a nagyszülőkig, találjon kedvére valót.
Ezt a megközelítést tükrözi az őszi évszakhoz frissült étlap, amin az előételtől a desszertig számos szezonális, hazai és nemzetközi fűszeren, zöldségen, hús és halételen alapulnak a fogások. A kreatív munka eredményeként egy helyen megtalálható a rebarbara chutney-val tálalt, házilag füstölt és rostonsült hízott libamáj, a Tom Kha leves, a marokkói harissával érkező humusz, a mexikói ízesítésű bébicsirke, a rozé kacsamell sütőtök gratinnel, az atlanti óceáni tőkehal filé csőben sült édesburgonyával, a mézzel és naranccsal lakkozott vaddisznó oldalas vagy a brezírozott mangalica csülök feketekáposzta levelekkel. A nemzetközi trendeknek megfelelően a vegán étrendet követőkre is gondoltak a füstölt zeller steak összeállításánál, amit egy zöldségpecsenye lé tesz teljessé. A desszertek közül a mogyorós-kávés dacquoise, valamint a yuzu zselével töltött vietnámi csokoládé mousse hozza el leginkább az őszi hangulatot.
„Fontos számunkra, hogy minden fogásunk egyedi legyen, így mindegyik megvalósítása mögött egy-egy izgalmas történet bújik meg. Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy folyamatosan formájuk a vendégeink ízlését, és amellett, hogy könnyen érthető ételek alkotunk, adjunk esélyt a felfedezésre is” – hangsúlyozta Galgóczi Gábor séf.
Az italok esetében ebben az időszakban a nyári közönségkedvenc rozé háttérbe szorul, és nagyobb figyelmet kapnak a vendégek részéről a testesebb vörösborok, illetve az idősebb fehérborok is. Az üdítőknél pedig a házi, gyümölcsalapú limonádék és a levendula szörp kerül előtérbe.
Forrás: Kert Bisztró