Csöpög a fagyi, ha nem nyalod elég gyorsan?

Ennek vége! Pihent agyú japán tudósok ugyanis nemrégiben feltalálták a lassan olvadó fagylaltot. Egy helyi napilap számolt be a különös eljárásról.

A japán tudósok felfedezték a jégkrém megőrzésének titkát, így nem olvadnak több órán keresztül. A hűsítő édességet nyalók ízlelőbimbói mindezt nem fogják észrevenni, hacsak nem rendelkezik a fagylaltot nyaló olyan türelemmel és az akaraterővel, hogy megfigyelhesse a lassú átalakulást – ahogy ez a mélyhűtőből kivett fagyasztott ételek felolvadása során történik..

Egy japán napilap, az Asahi Shimbun írta meg, miszerint a Kanazawa Bioterápiás Fejlesztési Kutató Központnál találták meg a fagylalt megőrzésének módját. A kutatók arról számoltak be, hogy egy szakács egy desszertet készített, amelyhez polifenol folyadékot használt. Ezt az anyagot a földieperből nyerik annak érdekében, hogy segítsenek a helyi epertermelőknek, akiknek termései Japán keleti részén a sorozatos földrengések és cunamik következtében veszendőbe mentek. A szakács elmondta a tudósoknak, hogy " A krém azonnal megszilárdult, amikor eper-polifenolt adta. hozzá ". Erre a tudósok azonnal vizsgálni kezdték a különös módon viselkedő természetes összetevőkből álló vegyületet.

Többszöri próba és kísérleteés után a Kanazawa Egyetem professzora, Tomihisa Ota hamarosan nem olvadó jégkrémeket fejlesztett ki. "A polifenol folyadék olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megnehezítik a víz és az olaj különválasztását, így egy tartálynyi fagylalt képes a szokásosnál hosszabb ideig megtartani a krém eredeti formáját, és nehezen olvad el" - mondta el a professzor az újságnak .

Az új eljárással készített jégkrémből áprilisban Kanazawában, Oszaka-ban és Tokióban árusítottak a vásárlóknak, ahol mindenütt megállapították, hogy a Kanazawa Ice még öt perc után is megőrizte eredeti formáját, és az íze is remek volt.

Forrás: www.cntraveler.com


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.