Csöpög a fagyi, ha nem nyalod elég gyorsan?

Ennek vége! Pihent agyú japán tudósok ugyanis nemrégiben feltalálták a lassan olvadó fagylaltot. Egy helyi napilap számolt be a különös eljárásról.

A japán tudósok felfedezték a jégkrém megőrzésének titkát, így nem olvadnak több órán keresztül. A hűsítő édességet nyalók ízlelőbimbói mindezt nem fogják észrevenni, hacsak nem rendelkezik a fagylaltot nyaló olyan türelemmel és az akaraterővel, hogy megfigyelhesse a lassú átalakulást – ahogy ez a mélyhűtőből kivett fagyasztott ételek felolvadása során történik..

Egy japán napilap, az Asahi Shimbun írta meg, miszerint a Kanazawa Bioterápiás Fejlesztési Kutató Központnál találták meg a fagylalt megőrzésének módját. A kutatók arról számoltak be, hogy egy szakács egy desszertet készített, amelyhez polifenol folyadékot használt. Ezt az anyagot a földieperből nyerik annak érdekében, hogy segítsenek a helyi epertermelőknek, akiknek termései Japán keleti részén a sorozatos földrengések és cunamik következtében veszendőbe mentek. A szakács elmondta a tudósoknak, hogy " A krém azonnal megszilárdult, amikor eper-polifenolt adta. hozzá ". Erre a tudósok azonnal vizsgálni kezdték a különös módon viselkedő természetes összetevőkből álló vegyületet.

Többszöri próba és kísérleteés után a Kanazawa Egyetem professzora, Tomihisa Ota hamarosan nem olvadó jégkrémeket fejlesztett ki. "A polifenol folyadék olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megnehezítik a víz és az olaj különválasztását, így egy tartálynyi fagylalt képes a szokásosnál hosszabb ideig megtartani a krém eredeti formáját, és nehezen olvad el" - mondta el a professzor az újságnak .

Az új eljárással készített jégkrémből áprilisban Kanazawában, Oszaka-ban és Tokióban árusítottak a vásárlóknak, ahol mindenütt megállapították, hogy a Kanazawa Ice még öt perc után is megőrizte eredeti formáját, és az íze is remek volt.

Forrás: www.cntraveler.com


Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.