Csöpög a fagyi, ha nem nyalod elég gyorsan?

Ennek vége! Pihent agyú japán tudósok ugyanis nemrégiben feltalálták a lassan olvadó fagylaltot. Egy helyi napilap számolt be a különös eljárásról.

A japán tudósok felfedezték a jégkrém megőrzésének titkát, így nem olvadnak több órán keresztül. A hűsítő édességet nyalók ízlelőbimbói mindezt nem fogják észrevenni, hacsak nem rendelkezik a fagylaltot nyaló olyan türelemmel és az akaraterővel, hogy megfigyelhesse a lassú átalakulást – ahogy ez a mélyhűtőből kivett fagyasztott ételek felolvadása során történik..

Egy japán napilap, az Asahi Shimbun írta meg, miszerint a Kanazawa Bioterápiás Fejlesztési Kutató Központnál találták meg a fagylalt megőrzésének módját. A kutatók arról számoltak be, hogy egy szakács egy desszertet készített, amelyhez polifenol folyadékot használt. Ezt az anyagot a földieperből nyerik annak érdekében, hogy segítsenek a helyi epertermelőknek, akiknek termései Japán keleti részén a sorozatos földrengések és cunamik következtében veszendőbe mentek. A szakács elmondta a tudósoknak, hogy " A krém azonnal megszilárdult, amikor eper-polifenolt adta. hozzá ". Erre a tudósok azonnal vizsgálni kezdték a különös módon viselkedő természetes összetevőkből álló vegyületet.

Többszöri próba és kísérleteés után a Kanazawa Egyetem professzora, Tomihisa Ota hamarosan nem olvadó jégkrémeket fejlesztett ki. "A polifenol folyadék olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megnehezítik a víz és az olaj különválasztását, így egy tartálynyi fagylalt képes a szokásosnál hosszabb ideig megtartani a krém eredeti formáját, és nehezen olvad el" - mondta el a professzor az újságnak .

Az új eljárással készített jégkrémből áprilisban Kanazawában, Oszaka-ban és Tokióban árusítottak a vásárlóknak, ahol mindenütt megállapították, hogy a Kanazawa Ice még öt perc után is megőrizte eredeti formáját, és az íze is remek volt.

Forrás: www.cntraveler.com


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.