Fellázadtak a Hooters-lánc felszolgálói

És tiltakozásuknak a TikTok-on adtak hangot.

Bár sokan úgy vélik, hogy a TikTok csupán a tinédzsergeneráció közösségi pontja, az utóbbi időben igencsak felértékelődött a jelentősége, főként a pandémia ideje alatt, amikor az emberek a négy fal között voltak kénytelenek tengetni a mindennapokat. Mára kvázi bevett szokássá vált, hogy az emberek a videómegosztón hívják fel a figyelmet egy jelenségre vagy kérnek segítséget valami miatt. Így tettek néhányan a Hooters pincérnői közül is, adta hírül az index.hu portál az Insider értesülése nyomán.

 

A vállalatot 1983 áprilisában alapították, azóta pedig rengeteg kritikát kapott koncepciója miatt, amelynek lényege, hogy meglehetősen pőrén öltözött személyzet szolgálja ki az éhes vendégeket. Az ott dolgozók persze vállalják mindezt, a cég azonban sokakat megbotránkoztatott legújabb rendelkezésével.

Állítólag némi tesztelés után több étteremben is elrendelték, hogy a személyzet váltsa le az eredetileg uniformisként viselt rövidnadrágját, helyette egy inkább egy bugyinak megfelelő alsóban vegyék fel és vigyék ki a rendeléseket.

A napokban vírusként terjedtek azok a videók a TikTokon, amelyeken a pincérnők összehasonlítják a régi és az új kötelező öltözéket, és bizony nem mindegyikük örült a változtatásnak, sőt.

"Szeretem a munkámat, de alsóneműben nem szeretnék dolgozni", mondta egyikük.

A TikTok-visszhang egyébként meglehetősen pozitívan sült el a ruha hosszát (vagyis annak nem létezését) hiányoló alkalmazottak számára. A panaszok ugyanis a vállalathoz is eljutottak, és úgy tudni, eleget is tettek a kérésnek: az egyik videót posztoló hölgy üzenetet kapott a Hooters vezérigazgatójától, amelyben azt írta, megengedi, hogy a pincérnők a korábbi, már jól bevált shortjukat viseljék munka közben.

A Hooters azonban már többször is kapott bírálatot amiatt, mert sokak szerint tulajdonképpen kiszolgáltatja az ott dolgozó nőket. Akadtak is bőven, akik perre mentek a céggel. 2013-ban egy alkalmazottnak 250 000 dollárt ítélt a bíróság egy faji megkülönböztetésről szóló perben. A vádirat szerint az afroamerikai pincérnőnek megtiltották, hogy szőke tincseket festessen a hajába. A cég állítólag azzal védekezett, hogy nincs náluk faji megkülönböztetés. 2019-ben már súlydiszkrimináció miatt perelte a Hooterst egy nő, akit azért nem vettek fel dolgozni egy éttermükbe, mert közel hatvan kilós súlya nem felelt meg a márka esztétikai követelményeinek.

Ma a vállalat több mint 420 telephelyen, 42 államban és 29 országban működteti franchise-okat, amelyek a Hooters of America, LLC tulajdonában vannak. Ezenkívül 25 Hooters étterem működik az Original Hooters Group részeként, amelyek külön tulajdonban vannak, de hasonló márkanevet használnak. 

 

Forrás: Insider / index.hu


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.