Hamarosan Budapesten is nyílik egy Time Out Market

A világhírű Time Out Magazin által életre hívott Time Out Market nem más, mint egy olyan egyedülálló gasztronómiai és kulturális központ, amelynek célja, hogy egyetlen helyen mutassa be a város legkiemelkedőbb séfjeit, éttermeit és bárjait, miközben különleges, közösségi élményt is nyújt.

Az első Time Out Market 2014-ben nyílt Lisszabonban, és azonnal hangos sikert aratott, ami feltehetően annak is volt köszönhető, hogy kizárólag a város gasztronómiai világának legjobbjai kerülhettek be.

A gasztropiac koncepciójának lényege a helyi magas szintű ízélmény egy tető alá gyűjtése, ahol az éttermek mellett a legjobb borászatok, bárok és sörfőzdék termékeit is felvonulnak, így a látogatók valódi gasztroélményben részesülnek amellett, hogy egyébként nem minden a gasztronómiáról szól. A Time Out Market ugyanis kultúrális programoknak is helyt ad, legyen szó élőzenéről, művészeti kiállításról vagy más szórakoztató programról. 


Fotó: Csodálatos Magyarország Facebook oldala

És most nagyon úgy tűnik, hogy Budapesten, a Corvin Áruház ikonikus falai között nyílik meg az első hazai központ – hála az ezt megvalósító testvérpárnak, Balogh Olivérnek és Viktornak, írja a We Love Budapest.

Információik szerint a Time Out Market Budapest 2025 második felében nyílik meg, az éttermek listája pedig egyelőre még titkos...


Változnak a német étkezési szokások

Változnak a német étkezési szokások 

A tendencia összhangban van a globális egészségtudatosság és fenntarthatóság iránti növekvő igénnyel.
Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Magyarországon

Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Magyarországon 

Budapestre érkezett egy koreai influenszer, aki útra kelt a fővárosban, hogy felfedezze a magyar gasztronómia finomságait.
Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász

Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász 

Most például túrós csuszás csokoládéval kísérletezik.
Amikor a szomorú vasárnapot követi a mélabús hétfő

Amikor a szomorú vasárnapot követi a mélabús hétfő 

Azt tartják, az az egyetlen jó döntés, ha ilyenkor kényeztetjük a testet és a lelket. Így tettünk mi is, és egyáltalán nem bántuk meg.
Róma a világ legjobb gasztronómiai úti célja

Róma a világ legjobb gasztronómiai úti célja 

A 2025-ös listán Róma olyan városokat előzött meg, mint London Marrakech, Párizs, és Nápoly.
Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere

Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere 

Pihenésképpen aztán jóétvággyal nekilátott egy pacalpörköltnek is, majd visszatért a rántott húshoz.
A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket

A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket 

Megfejelik az óránként 5100 forintos minimálbért németországi üzleteikben.
Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.