Hamarosan nyit az ötödik TGI Friday's Budapesten

Hamarosan megnyílik az legújabb T.G.I. Friday’s étterem a Deák téren. "A vendég itt igazán belekóstolhat az amerikai életérzésbe" - írja az A mai nő portál

A falon Elvis Presley, Marylin Monroe életnagyságú poszterei találhatók, az óriási bárpultnál a szemünk láttára keverik majd a finomabbnál finomabb italokat. Igazi bulihangulat vár mindenkit.

Statisztikák bizonyítják: a legtöbben a péntekeket kedvelik. A fárasztó hét után baráti társaságok, fiatalok és idősek szívesen lazítanak akár egy vacsora vagy egy koktél mellett. Azt viszont kedvesen tudják, hogy a T.G.I. rövidítés – Thanks God it’s Friday – azt jelenti: „köszönöm Isten, hogy péntek van!

A sikertörténet 1965-ben kezdődött New York-ban, egy sarki étteremben. A helyet a fiatal és a vidám felszolgálók miatt sokan megkedvelték. Akik ott tartották a születésnapjukat, azoknak az egész személyzet énekelt, és még tortát is kaptak az ünnepeltek. Ez a szokás annak ellenére még ma is él, hogy az étteremlánc az egész világon hódít. Magyarországon a Rosinter birtokolja a mesterfranchise jogokat.

A Planet Sushihoz képest ez a hely sokkal harsányabb, a zene is hangosabb. A világ összes T.G.I. Friday’s éttermében a piros-fehér szín dominál. A hamarosan nyíló Deák téri vendéglátóhely viszont – magyarországi elődeihez képest – talán még szebb lesz, és kicsit a dizájnja is változik.

– Ez a bárpult a hely lelke – mutatja lelkesen Lukács Szabolcs étteremvezető, még az utolsó simítások végzése közben. – A falra például hollywoodi sztárok színészek, ismert sportolók poszterei, régi lemezborítók kerülnek. A sporteseményeket az érdeklődők kivetítőn követhetik. Nyitás után különböző akciókkal várjuk majd a vendégeket. Azok is részesei lehetnek az amerikai életérzésnek, akiknek a belvárosi árak túl drágák. Ebédidőben 1300 forintért választhatnak menüt. (forrás: amaino.hu)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.