Hamarosan nyit az ötödik TGI Friday's Budapesten

Hamarosan megnyílik az legújabb T.G.I. Friday’s étterem a Deák téren. "A vendég itt igazán belekóstolhat az amerikai életérzésbe" - írja az A mai nő portál

A falon Elvis Presley, Marylin Monroe életnagyságú poszterei találhatók, az óriási bárpultnál a szemünk láttára keverik majd a finomabbnál finomabb italokat. Igazi bulihangulat vár mindenkit.

Statisztikák bizonyítják: a legtöbben a péntekeket kedvelik. A fárasztó hét után baráti társaságok, fiatalok és idősek szívesen lazítanak akár egy vacsora vagy egy koktél mellett. Azt viszont kedvesen tudják, hogy a T.G.I. rövidítés – Thanks God it’s Friday – azt jelenti: „köszönöm Isten, hogy péntek van!

A sikertörténet 1965-ben kezdődött New York-ban, egy sarki étteremben. A helyet a fiatal és a vidám felszolgálók miatt sokan megkedvelték. Akik ott tartották a születésnapjukat, azoknak az egész személyzet énekelt, és még tortát is kaptak az ünnepeltek. Ez a szokás annak ellenére még ma is él, hogy az étteremlánc az egész világon hódít. Magyarországon a Rosinter birtokolja a mesterfranchise jogokat.

A Planet Sushihoz képest ez a hely sokkal harsányabb, a zene is hangosabb. A világ összes T.G.I. Friday’s éttermében a piros-fehér szín dominál. A hamarosan nyíló Deák téri vendéglátóhely viszont – magyarországi elődeihez képest – talán még szebb lesz, és kicsit a dizájnja is változik.

– Ez a bárpult a hely lelke – mutatja lelkesen Lukács Szabolcs étteremvezető, még az utolsó simítások végzése közben. – A falra például hollywoodi sztárok színészek, ismert sportolók poszterei, régi lemezborítók kerülnek. A sporteseményeket az érdeklődők kivetítőn követhetik. Nyitás után különböző akciókkal várjuk majd a vendégeket. Azok is részesei lehetnek az amerikai életérzésnek, akiknek a belvárosi árak túl drágák. Ebédidőben 1300 forintért választhatnak menüt. (forrás: amaino.hu)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.