Hamarosan nyit az ötödik TGI Friday's Budapesten

Hamarosan megnyílik az legújabb T.G.I. Friday’s étterem a Deák téren. "A vendég itt igazán belekóstolhat az amerikai életérzésbe" - írja az A mai nő portál

A falon Elvis Presley, Marylin Monroe életnagyságú poszterei találhatók, az óriási bárpultnál a szemünk láttára keverik majd a finomabbnál finomabb italokat. Igazi bulihangulat vár mindenkit.

Statisztikák bizonyítják: a legtöbben a péntekeket kedvelik. A fárasztó hét után baráti társaságok, fiatalok és idősek szívesen lazítanak akár egy vacsora vagy egy koktél mellett. Azt viszont kedvesen tudják, hogy a T.G.I. rövidítés – Thanks God it’s Friday – azt jelenti: „köszönöm Isten, hogy péntek van!

A sikertörténet 1965-ben kezdődött New York-ban, egy sarki étteremben. A helyet a fiatal és a vidám felszolgálók miatt sokan megkedvelték. Akik ott tartották a születésnapjukat, azoknak az egész személyzet énekelt, és még tortát is kaptak az ünnepeltek. Ez a szokás annak ellenére még ma is él, hogy az étteremlánc az egész világon hódít. Magyarországon a Rosinter birtokolja a mesterfranchise jogokat.

A Planet Sushihoz képest ez a hely sokkal harsányabb, a zene is hangosabb. A világ összes T.G.I. Friday’s éttermében a piros-fehér szín dominál. A hamarosan nyíló Deák téri vendéglátóhely viszont – magyarországi elődeihez képest – talán még szebb lesz, és kicsit a dizájnja is változik.

– Ez a bárpult a hely lelke – mutatja lelkesen Lukács Szabolcs étteremvezető, még az utolsó simítások végzése közben. – A falra például hollywoodi sztárok színészek, ismert sportolók poszterei, régi lemezborítók kerülnek. A sporteseményeket az érdeklődők kivetítőn követhetik. Nyitás után különböző akciókkal várjuk majd a vendégeket. Azok is részesei lehetnek az amerikai életérzésnek, akiknek a belvárosi árak túl drágák. Ebédidőben 1300 forintért választhatnak menüt. (forrás: amaino.hu)


Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.
Magyar siker a Bocuse d'Or-on

Magyar siker a Bocuse d'Or-on 

Ismét bizonyított a magyar csapat a gasztronómiai világbajnokságon.
 Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas

Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas 

A tradíciók tisztelete és a kreativitás ötvözése áll Nagy Szabolcs séf konyhájának középpontjában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.