Hamarosan nyit az ötödik TGI Friday's Budapesten

Hamarosan megnyílik az legújabb T.G.I. Friday’s étterem a Deák téren. "A vendég itt igazán belekóstolhat az amerikai életérzésbe" - írja az A mai nő portál

A falon Elvis Presley, Marylin Monroe életnagyságú poszterei találhatók, az óriási bárpultnál a szemünk láttára keverik majd a finomabbnál finomabb italokat. Igazi bulihangulat vár mindenkit.

Statisztikák bizonyítják: a legtöbben a péntekeket kedvelik. A fárasztó hét után baráti társaságok, fiatalok és idősek szívesen lazítanak akár egy vacsora vagy egy koktél mellett. Azt viszont kedvesen tudják, hogy a T.G.I. rövidítés – Thanks God it’s Friday – azt jelenti: „köszönöm Isten, hogy péntek van!

A sikertörténet 1965-ben kezdődött New York-ban, egy sarki étteremben. A helyet a fiatal és a vidám felszolgálók miatt sokan megkedvelték. Akik ott tartották a születésnapjukat, azoknak az egész személyzet énekelt, és még tortát is kaptak az ünnepeltek. Ez a szokás annak ellenére még ma is él, hogy az étteremlánc az egész világon hódít. Magyarországon a Rosinter birtokolja a mesterfranchise jogokat.

A Planet Sushihoz képest ez a hely sokkal harsányabb, a zene is hangosabb. A világ összes T.G.I. Friday’s éttermében a piros-fehér szín dominál. A hamarosan nyíló Deák téri vendéglátóhely viszont – magyarországi elődeihez képest – talán még szebb lesz, és kicsit a dizájnja is változik.

– Ez a bárpult a hely lelke – mutatja lelkesen Lukács Szabolcs étteremvezető, még az utolsó simítások végzése közben. – A falra például hollywoodi sztárok színészek, ismert sportolók poszterei, régi lemezborítók kerülnek. A sporteseményeket az érdeklődők kivetítőn követhetik. Nyitás után különböző akciókkal várjuk majd a vendégeket. Azok is részesei lehetnek az amerikai életérzésnek, akiknek a belvárosi árak túl drágák. Ebédidőben 1300 forintért választhatnak menüt. (forrás: amaino.hu)


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.