Ifjúsági verseny az EU elnökség jegyében

Magyarország Uniós elnökségéhez kapcsolódóan rendez versenyt fiatal vendéglátó jelölteknek a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola április 14-16. között.

A három napos nemzetközi verseny során a benevező csapatoknak a diplomácia világának protokollja alapján kell elvégezni a feladatokat. Ennek megfelelően az Európai Uniós elnökségi szerepből adódó, a protokolláris előírásokat szem előtt tartó, a versenyző csapat országára jellemző ételek és cukrászkészítmények bemutatása a cél, természetesen az európai gasztronómiai irányzatok figyelembe vételével.

A szakácstanulók nevesített feladata egy hideg előételből, egy levesből vagy meleg előételből és egy szabadon választott nyersanyagból készülő főételből álló „Kormányfői munkaebéd” elkészítése. A cukrászok az ehhez kapcsolódó tányérdesszert illetve dísztorta témakörében mérik össze tudásukat. A felszolgáló tanulók az esemény rangjához illeszkedő, kormányfői díszvacsora díszasztalának terítésében, a vendégek fogadása, ültetése, vörösbor ajánlása, ismertetése, dekantálása és felszolgálása témaköreiben versenyeznek, természetesen idegen nyelven. Az ő versenyük részét képezi a textilszalvéta három féle módon történő hajtogatása is.

A versenyt nemzetközi és hazai viszonylatban elismert magyar szakemberek értékelik. A zsűri szakmánként, készítmé¬nyenként pontozással dönti el a sorrendet, és a pontok összessége alapján első, második és harmadik kategóriákba sorolja a csapatokat. A verseny nemzetközi, de külön-külön értékelik a külföldi és a hazai csapatokat.

A 31. Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyt 2011. április 14. és 16. között rendezik a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolán.


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.