Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Ötnapos rendezvénysorozaton mutatják be nemzetközi szakértőknek a magyar borélet és borvidékek kiválóságait, hogy növeljék a magyar borok versenyképességét a külföldi piacokon.

Az április 21. és 25. között megrendezésre kerülő Hungarian Wine Summit hazánk egyik legexkluzívabb boreseménye, amelynek célja a magyar borászok versenyképességének növelése a nemzetközi piacon.

A Magyar Bormarketing Ügynökség égisze alatt és a Nemzeti Bormarketing Stratégiához illeszkedő Magyar Bor Csúcstalálkozó megújult lehetőséget kínál a nemzetközi célpiacokról érkező kereskedők, importőrök, influenszerek számára, hogy többszáz magyar bort fedezzenek fel.

A rendezvényen a magyar borászok lehetőséget kapnak a nemzetközi kapcsolatok építésére és piacok bővítésére. Felvonulnak a magyar borélet képviselői és szakmai találkozók keretein belül mutatják be boraikat a nemzetközi célpiacról érkező borszakmai képviselőknek, ezzel is növelve a magyar borok versenyképességét.

Április 22-én a Millenáris Parkban tartott szakmai rendezvényen a borszakma nemzetközi képviselői megismerhették a magyar borszakma kiemelkedő alakjait, sokszínű magyar borvidékeket, az izgalmas hazai borokat és stílusokat. Az esemény során ismertetésre kerültek Magyarország borászati ​​kiválóságai, a különböző díjnyertes borok, az édes Tokaji borok, a vulkanikus talajból születő fehér és vörösborok, illetve a feltörekvő habzóborok.

Hungarian Wine Summit
Hungarian Wine Summit
Fotó: MBÜ

A két különteremben is több érdekes szakmai előadások keretében merülhettek el az érdeklődők hazánk őshonos szőlőfajtáiról Gere Andrea és Kristian Kielmayer idegenvezetésével tudhattak meg mindent a Balaton és Villányi régió jellegzetességeiről és az itt születő fehér és vörösborok sokféleségéről, egyedi sajátosságairól.

A másik teremben Dr. Kovács Barnabás és Makai Gergely mutatta be a forradalmi szemléletű fiatal borászok munkáját, majd ezeket követően külön masterclass előadás foglalkozott a fenntartható szemléletű borkészítéssel, illetve a megfizethető és ízletes borokkal.

Az úgynevezett „Kóstoló és B2B Partnerkereső zóna” különleges lehetőséget adott arra, hogy a 150 magyar borpincészet közel 500 borát megkóstolhassák a vendégek.  

Hungarian Wine Summit
Hungarian Wine Summit
Fotó: MBÜ

A konferencia harmadik napjától terepbejárásra kerül sor. A mesterkurzusok témáit követve a szakmai látogatók bejárják Tokaj, Eger, Etyek-Buda, Szekszárd, Villány, és a Balaton szőlőtermő régióit, hogy még részletesebben megismerhessék a borvidékek és a pincészetek sajátosságait. Egyúttal a borászok ismét lehetőséget kapnak boraik bemutatására.


Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.