Magyar borok és élelmiszerek mutatkoztak be Dublinban

Magyarország Dublini Nagykövetsége a magyar élelmiszerek és borok Írországban történő megismertetésére és népszerűsítésére rendezvényt szervezett.

Dr. Bánhegyi Gergely, nagykövet úr és csapata egy magas színvonalú étel- és borkóstolóra invitálta Dublin gasztro-érdekeltségű üzlet- és szakembereit, ahol a magyar előállítóknak nem csak termékeik révén a tányérokon, hanem személyesen, kötetlen beszélgetések formájában is volt lehetőségük bemutatkozni.

"Nagyon köszönjük, és hálásak vagyunk a remek szervezésért és melegszívű fogadtatásért. Nagy öröm, hogy a kiemelkedő magyar borok, húskészítmények mellett a mi innovatív tojásfehérje-alapú tejtermék-helyettesítőink is bemutatkozhattak az ír fővárosban. Sok-sok pozitív visszajelzést kaptunk arról, hogy a proteindús, alacsony kalóriatartalmú ételek egyre népszerűbbek Írországban és Nyugat-Európa egészében is a fogyasztók körében, ahogy a tudatos táplálkozás, a fittség egyre nagyobb hangsúlyt kap mind a fiatalok, mind az idősebb korosztály táplálkozásában" - mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, aki a ToTu termékek fejlesztésével is foglalkozik.

Az esemény ráadásul Magyarország egyik nemzeti ünnepére, október 23-ára esett, mely alkalmából ünnepi koncertre és azt követő fogadásra invitálta meg nagykövet úr Írország kiemelendő közjogi személyeit és számos ország dublini nagykövetét. A fogadás alatt szintén volt lehetőségük a magyar borászoknak, élelmiszer-előállítóknak a bemutatkozásra.

"Nagyon érdekessé tette az Írországban tett látogatásunkat a nagykövetekkel való találkozás. Még szélesebb körű kitekintést nyertünk, illetve közvetlen visszajelzést kaptunk termékfejlesztéseinkre, beleértve akár a moldvai, portugál vagy ázsiai trendeket. Főleg azt figyelembe véve, hogy földrészenként, égtájanként nagyon eltérő lehet a lakosság tejtermékekre érzékenységének hányada, ugyanakkor a proteindús ételekre való igény mindenhol adott, további motivációt kaptunk a magyar fejlesztésű és gyártású termékünk exportfejlesztéseinek további lépéseihez" - mondta Dr. Németh Csaba.

A magyar nagykövetségek munkájának eredményeképpen, hasonló rendezvényeken számos országban lehetőség nyílik a minőségi és innovatív magyar termékeknek a külföldi piacokra lépésére.

Forrás: Dublini Magyar Nagykövetség


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.