Stratégiai partnerség egy rummal?

A FLAVA Kitchen & More hazánkban elsőként kötött partnerséget az LVMH csoporthoz tartozó Eminente rum márkával és magyarországi képviselőjükkel, a Fine Brands Company Zrt-vel.

Az együttműködés keretében márka termékei hangsúlyosabban jelennek meg ezentúl az étterem italkínálatában, valamint új termék bevezetése esetén a Flavában debütál majd az ital.

A megállapodásnak köszönhetően a FLAVA lett az Eminente első nagykövete.

A tökéletes kubai: íme, az Eminente rum / Forrás: FLAVA Kitchen
A tökéletes kubai: íme, az Eminente rum / Forrás: FLAVA Kitchen

Az Eminente a 19. századi kubai rum reneszánszát testesíti meg. A kubai rummesterek legrangosabb kitüntetését, a Primer Maestro del Ron Cubano címet elnyerő César Martí által készített és tervezett Eminente kiemelkedik a kubai rumok közül, ugyanis

termékei tartalmazzák a legmagasabb arányban az aguardientes-t.  Az aguardientes, azaz a kubai melaszból készült eaux-de-vie (egy nyers párlat, amely érleletlen és melaszból készül, az eau-de-vie franciául az „élet vizét” jelenti) adja az Eminente gazdag, összetett, gazdag aromájú ízvilágát.

Az étterem és a márka együttműködése a közös célokon, értékrenden és stílusvilágon alapul. Az Eminente jellegzetes jegyei vizuálisan is megjelennek az étteremben, emellett az italkínálatban hangsúlyosabban szerepelnek a márka termékei és az ezeken alapuló koktélok. A jövőben új termék bevezetése esetén, a Flavában kóstolhatják meg majd először a vendégek a különleges rumokat.

Izgatottak vagyunk, hogy egy olyan márka flagship egységévé válhattunk, amely stílusa és filozófiája megegyezik éttermünkével. Hatalmas elismerés számunkra, hogy Magyarországon elsőként dolgozhatunk együtt az Eminentével ilyen szinten.

– mondta Mesterházy László, a FLAVA vezetője.

 

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.