Zsolnay étkészlet darabjait lopkodták a New York Kávéház konyhájáról, a neten árulták

A volt dolgozó, akit budapesti lakásán fogtak el a nyomozók, a Marketplace-n árulta az értékes porcelánokat.

A rendőrség oldalán kedden számoltak be arról, hogy a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon tett feljelentést 2023. szeptember 18-án egy fővárosi étterem alkalmazottja, mert körülbelül egy év alatt sok, különféle felhasználású és fajtájú porcelán- és egyéb edényt lopott el ismeretlen tettes az étteremből, írja a 24.hu portál a Bors cikke alapján.

A feljelentés szerint a munkatársaknak feltűnt, hogy egy közösségi oldal eladási felületén éppen olyan, nagy értékű tárgyakat kínál értékesítésre az étterem egy korábbi dolgozója, mint amilyenek az étteremből eltűntek.

 

A nyomozók a begyűjtött adatok alapján kutatást tartottak a volt alkalmazott, és annak – akkor még az étteremben dolgozó – egyik rokona VIII. kerületi lakásán, ahol sok konyhai porcelán- és rézedényt foglaltak le, amelyek piaci értéke körülbelül 4,3 millió forint.

K. Zoltánt és L. Andrásnét előállították a kerületi rendőrkapitányságon, és nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett alapos gyanúja miatt hallgatták ki. A 34 és 64 éves gyanúsítottak a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését nem ismerték el.

A Bors megjegyzi, hogy a New York Kávéház séfje Wolf András, a TV2-n futó Séfek Séfe című műsor egyik zsűrije. Wolf a lapnak nem kívánt nyilatkozni a történtekkel kapcsolatban.

Forrás: police.hu / BorsOnline / 24.hu


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.