A fülétől a farkáig...

Amikor étterembe készül bárki is, csak a legritkább esetben választja egy szálloda éttermét. Pedig ma már számtalan érv szól e meghatározó gasztronómiai műhelyek mellett.

A szállodai vendéglátó egységeknek sok előítélettel kell megküzdeniük, annak ellenére, hogy kínálatukat mindig a legújabb nemzetközi gasztronómiai trendek alapján állítják össze a legszélesebb tapasztalatokkal rendelkező, kitűnő séfek. A hazai vendégek esetében olyan előfeltételezéseket kell lerombolniuk, mint a megfizethetetlen árszínvonal, a hagyományos magyar ételkínálat, az unalmas étlap és a tömeges étkeztetés.

László György, a Danubius Hotels Group vezető konyhafőnöke 46 szálloda séfjeinek munkájáért, konyháinak összehangolt működéséért felel 5 országban. „A nemzetközi gasztronómiában jelentkező új trendek, a hagyomány és evolúció valamint a gasztroglobalizáció nálunk is meghatározóak. Folyamatosan megújulni képes konyháinkban a kor szellemének és a vendégek igényeinek megfelelően természetesen a XXI. századi konyhai technológiák és a legkorszerűbb tálalóeszközök is megtalálhatóak.” A trendkövető, ám a hagyományokat megtartó, klasszikusokat újragondoló kínálatra jó példa a kortárs ételeket és kézműves söröket kínáló, kívül-belül stílusosan megújult Gellért Söröző és annak terasza. A Danubius Hotel Gellért a magas színvonalú indoor gasztronómiai fesztiválok rendezésével hívta fel magára a hazai közönség figyelmét, a legismertebb az immár 5 alkalommal megrendezett, nagyszabású Márton Napi Liba- és Borfesztivál, de volt itt már spanyol bor-, balatoni bor- és hal fesztivál, jelenleg az „Első téli sörfesztivál” megrendezésére készül Frideczky András séf és csapata.

A Radisson Blu Béke Brain Food koncepciójais nagy siker: innovatív tálalás, a kávészüneti kínálat megreformálása: teljes kiőrlésű kenyereket, halféléket, nyers zöldségeket és gyümölcsöket kínálnak.  A Béke Zsolnay Kávéháza kínálja a legkülönlegesebb glutén-, cukor- és laktózmentes süteményeket a városban, de Bechmann György cukrászmester bármely különlegessége világszínvonalú.

A City Center Hungaria valamint a Danubius Hotel Arena éttermeiben Eper és Spárga Napokkal erősítenek. A pécsi Palatinus Étteremben pedig tavasz elején medvehagymás ételeket kínálnak. A győri Rába Hotel éttermének, a „Belgának” egyre nő a hírneve, ahol most épp a „Fülétől a farkáig” trendet követik, azaz a a nyersanyagok lehető legnagyobb részét igyekeznek hasznosítani - szakítva az étel elkészítésének azzal a korábbi gyakorlatával, mely a levágott állatok, megtermelt növények nem csekély részét hulladékként kezelte. Az új irányzat követői szeretnék vendégeiket környezettudatos gondolkodásmódra szoktatni: minél kevesebb alapanyag megy veszendőbe, annál többet tettünk a fenntartható gazdálkodásért. 

Forrás: Danubius


Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.