A Kempinski is csatlakozott a Stop TB kampányhoz

A Kempinski Hotels csatlakozott a Luis Figo nevével fémjelzett nemzetközi kampányhoz, amelynek célja, hogy a tuberkolózis veszélye megszûnjön a világban. A kampány március 17-én indult el.

„A tbc gyógyítható betegség, ennek ellenére naponta 4400 ember halálát okozza. A gyógyítás ára pedig mindössze 20 dollár lenne, ennyivel meg lehetne menteni egy ember életét.” – mondta Dr. Marcos Espinal, a Stop TB Partnerség fõtitkára. „A Kempinski társadalmi felelõsségvállalásának fontos eleme a „Luis Figo Stop TB“ kampányban való részvétel – mondta Reto Wittwer, a Kempinski elnök-vezérigazgatója -, amely mindannyiunkat szenvedéllyel tölt el. A mi tevékenységünk középpontjában ugyanis az ember áll és olyan országokban is vannak szállodáink, vendégeink és munkatársaink, ahol a tbc még mindig komoly problémát jelent. Most lehetõségünk van arra, hogy egy globális cél érdekében helyi szinten tegyünk valamit. Minden ázsiai, közel-keleti, afrikai és európai szállodánkban népszerûsítjük a kampányt. Reméljük, ha felhívjuk vendégeink és munkatársaink figyelmét a jelenségre, mindenhol elérünk olyanokat, akik felkarolják a nemes kezdeményezést és esélyt kapunk arra, hogy a tbc eltûnjön a világból.“ A Kempinski szállodákban a vendégszobákban megtalálható a „Luis Figo Stop TB” kampány szórólapja, amelyen a tbc-vel kapcsolatos tények és információk szerepelnek, többek között a gyógyítás módjáról és a kampány céljáról. A „Kempinski for Kids” program keretében a szállodák kiskorú vendégeinek képregény-füzetet ajándékozunk, amelyben a fõszereplõ, Figo kalandjain keresztül kapnak információkat a betegségrõl. A Kempinski az alkalmazottait is bevonja a nemes célért folytatott harcba.


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.