A majdani Kempinski Hotel Porto Mariccioban egy ötcsillagos luxushotel, villapark, egy jachtkikötő és golfpálya várja a vendégeket. Reto Wittwer, a Kempinski vezérigazgatója 2008. végére várja a komplexum átadását, amelyben 250 szoba és apartman, magas színvonalú kísérőszolgáltatások, valamint 300 férőhely várja a vendégeket a 72 sor- és a 90 különálló villában. A WAT&G rangos londoni építésziroda által tervezett szállásegységek kialakításánál különös figyelmet fordítanak arra, hogy hűek maradjanak a helyi építészeti stílushoz: az épületekhez főként az isztriai házakra jellemző terméskövet használnak. A golfklubot és golfakadémiát is magában foglaló luxus üdülőtelep szolgáltatásait egy 18 lyukú golfpálya teszi teljessé. A tengerparton építik fel a több mint 350 kishajó fogadására alkalmas exkluzív Kempinski marinát, amely egyébként a szállodalánc első ilyen jellegű akvizíciója. Létrehozását az indokolta, hogy a vendégek egy része a tenger felől közelít majd a szállodaparadicsomba. A világszerte színvonalas szolgáltatásairól és különböző stílusú szállodáiról is ismert Kempinski szállodalánc ezzel a beruházással tovább gazdagítja a már amúgy is tekintélyes kapacitásállományát.
A Kempinski luxusszállodát és üdülőtelepet épít
Isztria nyugati partján, a Brijuni-szigetekkel szemben fekvő tengerparti Porto Mariccio település közelében luxusszálloda- üdülőtelepet épít a Kempinski szállodalánc.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje
Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest
A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.