Áprilisban nyit Szeged új négycsillagosa

Áprilisban nyit Szeged belvárosában a négycsillagos Hotel Soleil, a felújított műemléképület, a Burger-ház emeletén tizenöt szobában és egy luxuslakosztályban fogadják majd a vendégeket – mondta Dömsödi Zsolt igazgató csütörtökön.

A szálloda kialakításának költsége 238 millió forint volt, ennek mintegy 45 százalékát, 106 millió forintot uniós támogatás fedezi - tudatta az igazgató.   

A magas színvonalú szolgáltatásokat kínáló városi hotelben elsősorban a külföldi turistákra számítanak majd, de hosszú távú együttműködést kívánnak kötni a régióban működő nagy cégekkel is - tudatta az igazgató.   

Az új szálloda egyedülálló adottságokkal rendelkezik, hiszen a belváros szívében található – mondta az építési munkák befejezése alkalmából rendezett sajtótájékoztatón a szakember.   

A főváros és Eger mellett Szeged az a település, amely egész esztendőben komoly turisztikai vonzerővel bír – fogalmazott Dömsödi Zsolt, aki bízik abban, hogy a családias hangulattal és állandó minőséggel sikerül majd a városban általánosnak mondható 40-50 százalékos kihasználtságnál jobb eredményt elérni.   

A hotel helyén, a mai Klauzál tér sarkán az 1880-as évekig a Három királyokhoz címzett vendégfogadó működött. 1883-84-ben itt épült föl az eklektikus stílusú kereskedő-polgárház, amelynek a földszintjén üzletek, emeletén lakások kaptak helyet. Az épületben működött egykor a Szegedi Híradó című lap szerkesztősége, ahol Tömörkény István is elkezdte újságírói pályáját. A ház az államosítást követően munkásszállásként működött, majd színészlakásokat alakítottak ki a házban.   

A műemlék épület eredeti szépségét visszaállító felújítás 2009 nyarán, a szálloda kialakítása 2010 februárjában kezdődött el. A földszint egy részén már egy pénzintézet fiókja működik, a szabad területet pedig várhatóan nyár végén nívós étterem nyílik. (MTI)


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.