Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2023 verseny fővárosi 3-4 csillagos szálláshely kategóriájának győztesét

A B&B HOTELS Csoportot a franciaországi Brest-ben alapították 1989-ben. Az alapötlet az volt, hogy ötvözik a család melegét a nagy és neves szállodaláncok jellemzően széles kínálatával, írták győztes pályázatukban, amelyből most közreadunk néhány részletet.

Mint írják, ma már több, mint 750 szálloda tartozik a B&B lánchoz 15 országban. A budapesti házat 2021. júliusában nyitották meg, ez a brand első tagja a régióban.

Sikerük titka röviden így foglalható össze:

kényelem, dizájn, biztonság és magas színvonalú szolgáltatások - megfizethető áron.

A lánc házainak mottója; „Only for everyone”, azaz „Csak mindenkinek”. 

A budapesti szállodáról

Az is kiderül, hogy a B&B Hotel Budapest City a 9. kerület szívében, a Boráros térhez közel helyezkedik el, a volt Angyal Irodaház épületében. 214 szobával, 2 meeting teremmel, egy önkiszolgáló mosodával és egy saját fitneszteremmel ideális választás kisebb-nagyobb csoportok elszállásolására, legyen szó diákokról, üzleti társaságokról.

A szerencsés lokáció miatt előszeretettel választják egyéni foglalások alkalmával is, hiszen könnyen megközelíthető mind a reptérről, mind a busz-és vonatállomásokról, de autóval érkező vendégek igénybe vehetik a mélygarázst is, ami összesen 28 hellyel rendelkezik.

Mélygarázs
Mélygarázs

A szállóvendégek számára közkedvelt a Duna közelsége is, hiszen hajós és buszos városnéző túrákhoz egyaránt tudnak csatlakozni egy sétatávolságra.

Belsőépítészeti megoldásokról

A pályázatban megemlítik, hogy központi lokációnak egyik, úgymond hátránya a tömegközlekedéssel és egyéb forgalommal járó zaj, illetve mivel az épület nincs takarásban a Duna felőli oldalon, ezért a napsütés is. Mindezekért az átépítéskor különös hangsúlyt fektettek mind a hő-és hangszigetelés alaposságára, hogy biztosíthassák a vendégek számára a maradéktalan pihenést évszaktól, időszaktól és napszaktól függetlenül.

A szobák berendezését az egyszerűség, letisztultság, míg a közös tereket a modern és bohém stílusjegyek jellemzik.

Szoba, kilátással
Szoba, kilátással

Érdemes kiemelni, hogy mind előbbiben, mind utóbbiban, a díszítőelemek Budapestet idézik: az ágyak mögött a város látképének sziluettjét, míg a folyosókon a szőnyeg mintázata magát a térképet tárja a vendég elé. Az étterem egyik „éke” egy 3Dimenziós egyszarvú, amely különlegességéből adódóan rendszeresen ragadja meg az idelátogatók figyelmét, ezen felül közkedvelt helyszín médiaszereplésekhez és tárgyalásokhoz, megbeszélésekhez.

A B&Bar és Rooftop részről

A szállodához tartozik egy bár, amely a vendégek kényelmét szolgálva helyet ad a reggelinek, ezen felül meleg étkezésre is lehetőség van este 10 óráig. 

Az épület tetején kialakításra került egy 38 férőhelyes Rooftop bár, amely páratlan kilátást nyújt a Gellért-hegyre, a budai hegyekre és számos egyéb nevezetességre. 

Az étterem reggeli kínálata
Az étterem reggeli kínálata

Összességében elmondható, hogy átépítéskor a cégcsoport jelmondata tökéletesen megvalósult, hiszen

a praktikusság mellett megjelenik az egyediség, a letisztultság mellett az eklektikusság, a modernitás mellett pedig  a klasszikusság

- így valóban mindenkinek szól, írják.

Pályázatokról, elismerésekről

Személyes találkozónk alkalmával a ház fiatal igazgatója, Takács Sára Anna elmondja, meggyőződése, hogy

egy brand felépítéséhez szorosan hozzátartozik pályázatokon, versenyeken való indulás.

Hiszen ez nagyban segíthet abban, hogy a lánc egyre nagyobb ismertségre tesz szert a szállodai piacon, nem beszélve arról az örömről, amikor nemcsak pályáznak egy díjra, hanem meg is nyerik azt, ahogy a Klasszis TopDesign verseny tavalyi megmérettetésén történt.

B&B Shop, amit imádnak a vendégek, hiszen éjjel-nappal nyitva tart
B&B Shop, amit imádnak a vendégek, hiszen éjjel-nappal nyitva tart

A díjátadón követően indultak egy céges programra, ahol örömmel újságolták el a győzelmet, és természetesen összes közösségi csatornájukon is beszámoltak róla a nagyközönség felé.

Vendégkörről, szobák, vendégterek megoldásairól

A ház vendégkörét különben alapvetően üzleti utazók, diákcsoportok, sportesemények résztvevői adják, az átlagos vendégéjszakaszám a budapesti ház esetén 3-4 nap. Azonban vannak hosszú távra kiadott vendégszobáik is, egy-egy megállapodás értelmében akár 1 hónapra is bérelnek náluk szálláshelyet cégek, üzleti utazók.

A korosztáy vegyes - sokan érkeznek párjukkal, a 30-40-es korosztályból kerül ki a legtöbb hozzájuk érkező. A hotel híresen állatbarát, sok kutyát-macskát láttak már vendégül. 

Kiemeli még az igazgató, hogy

a szobák kialakításakor külön figyelmet fordítottak a megfelelő hangszigetésre az építők, hiszen a ház adottságaiból, lokációjából adódóan kiemelt jelentőségű a megfelelő hő- és hangszigetelés.

Valamint a modern, egyszerű, letisztult megoldások jellemzők a házban mindenfelé: az étterem környéki vendégtér igazi találkozópontja a  fiatal generációnak, az idősebb korosztály tagjainak. Sokan napközben sem hagyják el a szállodát a vendégek közül - itt tartják megbeszéléseiket, innen dolgoznak akár a világ túlsó pontja felé.

 

 


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.