Díjra jelölték a Hotel Pandát

Öt díjkategóriában 17 sikeres, innovatív és példamutató vállalkozásfejlesztési kezdeményezés – számokban kifejezve ez a 2010-2011. évi Európai Vállalkozási Díj (European Enterprise Awards) nemzeti fordulójának eredménye - írja a Turizmus Online.

A díjazottak elismerő okleveleit Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkára adta át 2010. december 9-én. A két legmagasabb pontszámot elérő hazai pályázó képviselheti Magyarországot az Európai Vállalkozási Díj nemzetközi fordulójában, melynek ünnepélyes díjkiosztó gálájára 2011. május 24-én, soros uniós elnökségünk idején kerül sor Budapesten.

A zsűri a „Felelős és felelősségteljes vállalkozás” díjkategóriából a Hotel Panda Kft., „Hogyan vállalkozzunk, hogyan legyünk versenyképesek, hogyan legyen innovatív foglalkoztatáspolitikánk” című pályázatát, valamint az „Üzleti környezet fejlesztése” díjkategóriából a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Energiahatékonysági program kamarai összefogással” című pályázatát szavazta be az európai fordulóba.

Az Európai Bizottság által 2005-ben alapított Európai Vállalkozási Díj azokat a kiváló elképzeléseket, gyakorlatokat ismeri el, amelyek támogatják a vállalkozói tevékenységet, és jól tükrözik a vállalkozók társadalomban játszott szerepét. A díj célja a potenciális vállalkozók ösztönzése a nemzeti szintű vállalkozásfejlesztési programok bemutatása révén. A példamutató magyar sikerek különösen fontosak egy olyan időszakban, amikor Európa a versenyképességre és az innovációra fókuszál.

A nemzeti fordulót koordináló Nemzetgazdasági Minisztérium az alábbi öt kategóriákban várta a pályázatokat:

Vállalkozói szellem támogatása; Befektetés a szakértelembe, Az üzleti környezet fejlesztése; A vállalkozások nemzetközi működésének támogatása; Felelős és felelősségteljes vállalkozás. (forrás: Turizmus Online)


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.