A Debreceni Gyógyfürdő Kft. üzemeltetésében működő szállodában 88 kétágyas légkondicionált szobát és négy apartmant alakítottak ki. 400 négyzetméteres wellnessrészleg és nemzetközi konyha különlegességeit kínáló Átrium Étterem várja a konferenciákra érkezőket és az egyéni vendégeket. Az étterem és a ház vendéglátásának kiemelkedő szakmai munkáját 2007 februárjában a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Védnöki Tábla odaítélésével ismerte el. A nyitás óta a ház számos konferenciát és több sikeres rendezvényt bonyolított le, a szálloda vendégei között több nemzetközi és világhírnévnek is örvendő prominens személyt üdvözölhetett. A szálloda 2006-ban a Magyar Szállodaszövetség tagja lett, és bekerült a 100 legjobb magyar szálloda közé. Kihasználtsága, REVPAR mutatója a várakozásoknak megfelelően mostanra elérte a régiós átlag szintjét.
Egy éves a Hotel Lycium
Egy éves születésnapját ünnepli a négycsillagos Hotel Lycium, Debrecen első üzleti szállodája, amely a Kölcsey Központ és a MODEM Modern Művészeti Múzeum épületegyüttesében helyezkedik el.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje
Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.