Elajándékozták a felújításra váró pécsi hotel berendezéseit

Adományként hasznosul a felújítás miatt bezáró pécsi Palatinus Hotel teljes berendezése, ami a Máltai Szeretetszolgálat közvetítésével jut el a rászorulókhoz.

Szociális intézmények és rászoruló családok kaphatják meg a felújítása miatt most bezárt pécsi Palatinus Hotel jó állapotú berendezéseit, bútorait. A baranyai megyeszékhely legnagyobb szállodájának jó állapotban megmaradt, tovább használható bútorait, a beépített szekrényeket, szanitereket, egyes nyílászárókat nem a szemétre vetik, hanem adományként továbbadják a tulajdonos döntése értelmében – tudósított a Bama.hu.

 

A legutóbb a hetvenes évek végén felújított négycsillagos Palatinus Grand Hotel, akkori Pannonia szálloda két évig tartó felújítása már el is kezdődött a Hotelker Kft. szervezésében. Az épület technológiájában és szobáiban gyökeresen megújul. Az újranyitó hotel a jelenlegi 100 helyett 80 szobás lesz, az új szállodaszobák azonban tágasabb térrel, a patinás Bartók terem vagy a lobbi szecessziós tereihez, illetve az épület eredeti miliőjéhez igazodó küllemmel fogadják majd a 2025 elején visszatérő vendégeket a Baranya vármegyei hírportál beszámolója szerint.

A felújítás tervezése során egyértelművé vált, hogy a bútorok, beépített szekrények, szaniterek, sőt sok nyílászáró állapota és állaga sokkal jobb annál, hogy a szemétben végezzék.

A tulajdonos cég azonban nem az értékesítés mellett döntött, hanem úgy határozott, hogy karitatív célokra fordítja a hotel teljes használható berendezését.

Forrás: Barna.hu


Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.