A Maze éttermet 2007 végén nyitották a cseh fővárosban, és tavaly januárban még azt nyilatkozta Ramsay, szeretné, ha ez lenne az első Michelin-csillagos étterem Prágában. Közben a vágyott csillagot megkapta a Four Seasons Allegro étterme, a Maze-ből pedig kivonul Ramsay cége. A döntést hivatalosan még nem jelentették be, de a Mlada fronta Dnes cseh napilap úgy értesült, azért született, mert az étterem nem felelt meg a várakozásoknak. A szálloda szóvivője ehhez annyit fűzött hozzá, hogy a Ramsay Holdings és a Hilton Prague Old Town hotel megváltoztatja üzleti kapcsolatát. Az étterem megtartja a nevét, a napi problémákkal a szálloda vezetése foglalkozik, Ramsay pedig részt vesz a menü összeállításában. A Maze Ramsay tizennyolcadik étterme volt, a Hilton-láncban pedig a harmadik.
Elhagyja Prágát a brit sztárszakács
Kivonul a Hilton Prague Old Town Hilton hotelben lévő Maze luxusétterem vezetéséből Gordon Ramsay cége, állítólag azért, mert az étterem nem felelt meg a várakozásoknak.

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny
Mintegy 2700 palack bor versenyez.

Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.

Turisztikai fejlesztés Nógrádban
Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen
A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén
Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly
Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál
A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra
Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke
Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.