És aki a díjat kapja...

...mindjárt az is kiderül. Az MSZÉSZ Közgyűlésének második napján, csütörtökön ugyanis két rangos szakmai elismerést adtak át.

Az első díjkiosztóra már a szakmai programok végén, utolsó napirendi pontként került sor, amikor az innovációs pályázat 4 döntőse mutatkozott be a plénum előtt - ez a HotelHood, a Hotel Interactive, a Rational és az Omikron volt -, közülük választotta ki a szakmai közönség a győztest, amely idén az OMIKRON Informatika Kft. lett, amely az ARH Informatika Zrt. által fejlesztett Digitális Recepció megoldásával nyerte el a szakmai közönség tetszését. Ez tulajdonképpen egy olyan megoldás, amely 4 másodperc alatt beolvas bármilyen kártyaalapú standard okmányt, a chipen tárolt adatok kiolvasásával ellenőrzi az okmány hitelességét, és az útiokmányból kiolvasott személyes adatokat gyorsan, automatikusan továbbítja a szállodai PMS szoftvereknek. Ezzel is segíti a szállásadók munkáját azzal, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség így könnyedén teljesíthető. És mivel kiküszöbölhető a lassú, sok hibalehetőséget rejtő papíralapú adminisztráció és kézi-adatbevitel - a recepciós azzal foglalkozhat többet, aki miatt a pult mögött áll: a vendéggel.

Az esti gálavacsora alkalmával pedig sor került az "Év ifjú szállodása 2019" díj átadására is. Itt elhangzott, 9 pályázat érkezett idén, és ezek közül a szakmai grémium egybehangzó véleménye alapján az az eredetileg szociológusi végzettségeű, németül, angolul kiválóan beszélő , recepciósként a pályáját kezdő, jelenleg pedig a győri ETO Park Hotel teljes létesítménykomplexumát vezető Fazekas Eufrozina kaptaAz ifjú tehetség a szakmai közönség elismerő tapsa közepette vehette át a kitüntetést.

 

 

 
 

 

 

Forrás: turizmusonline.hu


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.