Fair trade kávét kortyolhat mostantól minden Etap-szállóvendég

A francia Accor portfóliójába tartozó Etap Hotel szállodalánc összes házában elérhetők lesznek a fair trade termékek.

A világszerte több mint 400 egységet üzemeltető Etap Hotel, Európa vezető budget hotel márkája eddig 380 házában szolgált fel reggelire méltányos kereskedelemből származó forró italokat vendégei számára. Mostantól azonban minden Etap-ban fair trade italokat kortyolhatnak a vendégek, ami évente 35 ezer kilogramm kávét, 2000 kg teát és 18 ezer kg csokoládét jelent a mintegy 6 millió reggelihez.

Az Etap az első alacsony költségvetésű szállodalánc amely fair trade meleg italokat szolgál fel. A fair trade mozgalom fő célja, hogy a harmadik világ (Afrika, Ázsia és Dél-Amerika) országaiban megtermelt árukért - főként olyan gyarmatárukért mint a kávé, a tea és a kakaó - méltányos árat és biztos jövedelmet kapjanak előállítóik. A fair trade-ben lényeges az is, hogy a termelők ne alkalmazzanak környezetpusztítást, sem kizsákmányoló munkát a helyiekkel, és lehetőleg ökológia gazdálkodást valósítsanak meg. A méltányos árat a földművesek sokszor vissza tudják forgatni saját közösségük javára, például iskolát építenek.

Az Etap Hotel nemcsak a fair trade italok forgalmazásával követi a felelősségteljes üzletmenetet: többek között harcol az AIDS ellen: 50 európai házában helyezett ki óvszerautomatákat. Számos intézkedéssel igyekszik csökkenteni házai környezeti terhelését, például 23 európai hotelben napkollektorok segítségével állítják elő a meleg vizet, az európai hoteleik 58 százalékában energiatakarékos izzókat alkalmaznak, 64 százalékukban pedig takarékossági technikai megoldásokat dolgoztak ki a vízhasználatra.


Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.