Fair trade kávét kortyolhat mostantól minden Etap-szállóvendég

A francia Accor portfóliójába tartozó Etap Hotel szállodalánc összes házában elérhetők lesznek a fair trade termékek.

A világszerte több mint 400 egységet üzemeltető Etap Hotel, Európa vezető budget hotel márkája eddig 380 házában szolgált fel reggelire méltányos kereskedelemből származó forró italokat vendégei számára. Mostantól azonban minden Etap-ban fair trade italokat kortyolhatnak a vendégek, ami évente 35 ezer kilogramm kávét, 2000 kg teát és 18 ezer kg csokoládét jelent a mintegy 6 millió reggelihez.

Az Etap az első alacsony költségvetésű szállodalánc amely fair trade meleg italokat szolgál fel. A fair trade mozgalom fő célja, hogy a harmadik világ (Afrika, Ázsia és Dél-Amerika) országaiban megtermelt árukért - főként olyan gyarmatárukért mint a kávé, a tea és a kakaó - méltányos árat és biztos jövedelmet kapjanak előállítóik. A fair trade-ben lényeges az is, hogy a termelők ne alkalmazzanak környezetpusztítást, sem kizsákmányoló munkát a helyiekkel, és lehetőleg ökológia gazdálkodást valósítsanak meg. A méltányos árat a földművesek sokszor vissza tudják forgatni saját közösségük javára, például iskolát építenek.

Az Etap Hotel nemcsak a fair trade italok forgalmazásával követi a felelősségteljes üzletmenetet: többek között harcol az AIDS ellen: 50 európai házában helyezett ki óvszerautomatákat. Számos intézkedéssel igyekszik csökkenteni házai környezeti terhelését, például 23 európai hotelben napkollektorok segítségével állítják elő a meleg vizet, az európai hoteleik 58 százalékában energiatakarékos izzókat alkalmaznak, 64 százalékukban pedig takarékossági technikai megoldásokat dolgoztak ki a vízhasználatra.


Budapesti házban dolgozik az Év Fiatal Szállodása 2024 pályázat győztese

Budapesti házban dolgozik az Év Fiatal Szállodása 2024 pályázat győztese 

A pályázat legfőbb célkitűzése, hogy példaképet állítson a pályakezdő és junior kollégák elé.
Új értékesítési és marketingigazgató a pesti ötcsillagos házban

Új értékesítési és marketingigazgató a pesti ötcsillagos házban 

Az InterContinental Budapesthez új értékesítési és marketingigazgató érkezett.
Igazgatóváltás a Mellow Mood Hotels élén

Igazgatóváltás a Mellow Mood Hotels élén 

Veégh Máté lett a szállodai cégcsoport új általános igazgatója.
Budapesti egységek ennél a szállodacsoportnál

Budapesti egységek ennél a szállodacsoportnál 

Az East City Hotel és a Thomas Hotel is csatlakozik a brandhez.
Stílusos, kifinomult és újszerű együttműködés a Lánchíd lábánál

Stílusos, kifinomult és újszerű együttműködés a Lánchíd lábánál 

Feledésbe merült technikával készült ékszerek a budapesti hotelben.
A teljes körű felújítást követően ismét nyitva a hajdúszoboszlói hotel

A teljes körű felújítást követően ismét nyitva a hajdúszoboszlói hotel 

A Hunguest Béke több évig tartó felújítás után december 17-től ismét megnyitotta kapuit a vendégek előtt.
Újabb szálláshelyek Németországban a hostelcsoportnál

Újabb szálláshelyek Németországban a hostelcsoportnál 

Európa legnagyobb magántulajdonban lévő hostellánca, az a&o Hostels új szálláshelyet nyit Heidelbergben 2026 végén, ezzel tovább bővítve németországi jelenlétét.
Új beszerzési igazgató a Danubius Hotelsnél

Új beszerzési igazgató a Danubius Hotelsnél 

A szállodalánc új központi beszerzési igazgatója Várnai Krisztina.
Rock, divat, egyedi design, önjátszó Steinway zongora – a kortárs művészettel összhangban

Rock, divat, egyedi design, önjátszó Steinway zongora – a kortárs művészettel összhangban 

Szakmai versenyünk, a Junior Klasszis TopDesign 2024 – Formaruha pályázat ifjú győzteseit invitáltuk egy különleges megjelenésű és koncepciójú budapesti hotelbe január 20-án – és milyen jól tettük, hogy elkísértük nyerteseinket.
MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.