Fair trade kávét kortyolhat mostantól minden Etap-szállóvendég

A francia Accor portfóliójába tartozó Etap Hotel szállodalánc összes házában elérhetők lesznek a fair trade termékek.

A világszerte több mint 400 egységet üzemeltető Etap Hotel, Európa vezető budget hotel márkája eddig 380 házában szolgált fel reggelire méltányos kereskedelemből származó forró italokat vendégei számára. Mostantól azonban minden Etap-ban fair trade italokat kortyolhatnak a vendégek, ami évente 35 ezer kilogramm kávét, 2000 kg teát és 18 ezer kg csokoládét jelent a mintegy 6 millió reggelihez.

Az Etap az első alacsony költségvetésű szállodalánc amely fair trade meleg italokat szolgál fel. A fair trade mozgalom fő célja, hogy a harmadik világ (Afrika, Ázsia és Dél-Amerika) országaiban megtermelt árukért - főként olyan gyarmatárukért mint a kávé, a tea és a kakaó - méltányos árat és biztos jövedelmet kapjanak előállítóik. A fair trade-ben lényeges az is, hogy a termelők ne alkalmazzanak környezetpusztítást, sem kizsákmányoló munkát a helyiekkel, és lehetőleg ökológia gazdálkodást valósítsanak meg. A méltányos árat a földművesek sokszor vissza tudják forgatni saját közösségük javára, például iskolát építenek.

Az Etap Hotel nemcsak a fair trade italok forgalmazásával követi a felelősségteljes üzletmenetet: többek között harcol az AIDS ellen: 50 európai házában helyezett ki óvszerautomatákat. Számos intézkedéssel igyekszik csökkenteni házai környezeti terhelését, például 23 európai hotelben napkollektorok segítségével állítják elő a meleg vizet, az európai hoteleik 58 százalékában energiatakarékos izzókat alkalmaznak, 64 százalékukban pedig takarékossági technikai megoldásokat dolgoztak ki a vízhasználatra.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.