Gasztro különlegességek a Szidóniában

A röjtökmuzsaji Romantik Szidónia Kastély tavaly Az év kastélyszállodája lett. De nem ülnek a babérokon, a Soprontól mindössze 20 km-re található négycsillagos szálloda állandó megújulásban van.

Az étlap követi a szezont és azon a hagyományos magyar és a nemzetközi specialitások mellett a harmóniát adó wellness életmódhoz illeszkedő fogások is fellelhetők. A könnyed falatok kedvelőinek tonhaldarabokkal és édesköménnyel kínált bulgursalátát, szürkemarha-hátszínből készült carpacciót ajánlanak, házi borecetes balzsamos dresszinggel. Az ínyencek olyan fogások közül választhatnak, mint a fűszeres vaníliával kínált zsenge gyöngytyúkmell vagy a zsályás fűszerkéregben pácolt mangalicaszűz kelkáposztában sütve, tönkölybatyuba töltött hagymás zöldségekkel. Mindehhez kiváló minőségű tüzes borokat (akár a kastély saját borait is) kínálnak a Valentin Étteremben, amely ugyancsak díjazott lett tavaly. A Business Traveller Hungary Star Alliance Club díját nyerték. A konyhafőnök most épp a „pattogó zöldborsót, a kíváncsi zöldbabot, az aranyló répát, karalábé labdákat, színes rebarbarát, és huncut rókagombát” javasol fogyasztásra. A húsmentes fogások közül pedig a Sárgarizs soufflee pácolt tofuval, posírozott tojással és zöldségekkel, illetve a Sült kecskesajt karotta-cukkíni tagliatellén, borsos bazsalikommártással hívogat. Záróakkordként Veronka néni házi süteményeit érdemes megkóstolni, az ő édességei a rég elfeledett ízek világába kalauzolják a vendégeket.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.