Az étlap követi a szezont és azon a hagyományos magyar és a nemzetközi specialitások mellett a harmóniát adó wellness életmódhoz illeszkedő fogások is fellelhetők. A könnyed falatok kedvelőinek tonhaldarabokkal és édesköménnyel kínált bulgursalátát, szürkemarha-hátszínből készült carpacciót ajánlanak, házi borecetes balzsamos dresszinggel.
Az ínyencek olyan fogások közül választhatnak, mint a fűszeres vaníliával kínált zsenge gyöngytyúkmell vagy a zsályás fűszerkéregben pácolt mangalicaszűz kelkáposztában sütve, tönkölybatyuba töltött hagymás zöldségekkel. Mindehhez kiváló minőségű tüzes borokat (akár a kastély saját borait is) kínálnak a Valentin Étteremben, amely ugyancsak díjazott lett tavaly. A Business Traveller Hungary Star Alliance Club díját nyerték. A konyhafőnök most épp a „pattogó zöldborsót, a kíváncsi zöldbabot, az aranyló répát, karalábé labdákat, színes rebarbarát, és huncut rókagombát” javasol fogyasztásra. A húsmentes fogások közül pedig a Sárgarizs soufflee pácolt tofuval, posírozott tojással és zöldségekkel, illetve a Sült kecskesajt karotta-cukkíni tagliatellén, borsos bazsalikommártással hívogat. Záróakkordként Veronka néni házi süteményeit érdemes megkóstolni, az ő édességei a rég elfeledett ízek világába kalauzolják a vendégeket.
Gasztro különlegességek a Szidóniában
A röjtökmuzsaji Romantik Szidónia Kastély tavaly Az év kastélyszállodája lett. De nem ülnek a babérokon, a Soprontól mindössze 20 km-re található négycsillagos szálloda állandó megújulásban van.

Turisztikai fejlesztés Nógrádban
Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen
A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén
Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly
Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál
A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra
Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke
Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén
Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen
Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.