Magyar rendőrök segítik a turistákat Horvátországban

Magyar rendőrök segítik a turistákat Horvátországban 

Közös járőrszolgálatot látnak el magyar rendőrök horvát kollégáikkal júliusban és augusztusban Horvátországban - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata szerdán a rendőrség honlapján.
Megújult a Sziget fesztivál magyar zenei koncepciója

Megújult a Sziget fesztivál magyar zenei koncepciója 

Indul a kultúrmisszió a szervezők részéről, hogy a külföldiek minél inkább megismerjék a színvonalas magyar előadókat.

Megvan, hová tűntek a magyar munkavállalók 

A második legtöbb külhoni munkaerőt adjuk Ausztriának, idén komolyan megugrott az ott dolgozó magyarok száma - írja a GD Consulting.
A magyar tészta egyelőre itthon világhírű

A magyar tészta egyelőre itthon világhírű 

A vírus második hullámának közepén, az ország teljes lezárásakor, amikor turista mutatóba sincs a fővárosban, és minden vendégváróhely hónapok óta zárva, ráadásul közelednek a karácsonyi ünnepek - ki nyit ilyenkor egy új vendéglátóhelyet?! Van rá példa.
Hová utazik idén a magyar?

Hová utazik idén a magyar? 

Félreértés ne essék: elsősorban nem külföldi úticélokról, hanem hazai desztinációkról lesz most szó. A Lounge Group felmérése alapján, amit a Magyar Turisztikai Ügynökség felkérésére készítettek.

Magyarország különgépet küld a Marokkóban rekedt magyarokért 

Magyarország különgépet küld azért a 146 magyarért, aki Marokkóban rekedt, amiért az észak-afrikai ország az új koronavírus-járvány miatt leállította a menetrend szerinti repülőjáratokat - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon szerda reggel.

Csaknem 18 százalékkal több magyar utazott Máltára 

Megjelentek a Máltai Statisztikai Hivatal (NSO) 2019. január-március időszakra vonatkozó adatai.
Ne vésd a monogramod a Colosseum falára!

Ne vésd a monogramod a Colosseum falára! 

Megszigorítják a Colosseum őrzését, miután csütörtökön egy újabb - ezúttal magyar - turistát kaptak azon, hogy megpróbálja belevésni nevének kezdőbetűit az ókori amfiteátrum falába.

Idén így utazik a magyar 

Az idén 2-3 hétre, autóval, belföldre és hotelben megszállva tervezi az utazását a magyarok többsége, a tendencia nem változott, tavaly is az ilyen utazások voltak a legnépszerűbbek - derült ki a Bónusz Brigád és a GKI Digital év eleji kutatásából - írja az MTI.

Elindult az ökoturisztikai szlovák-magyar projekt 

2017. november 29-30-án, a szigetközi Lipóton tartott kétnapos szakértői projektmegbeszéléssel kezdetét vette az Európai Unió Interreg-es pályázati rendszerén keresztül megvalósuló felső-dunai Bike&Boat projekt.

Közösségimédia-függők a magyar fiatalok 

A magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő, naponta átlagosan 1,8 órát töltenek ezeken az internetes felületeken - derül ki a Vodafone Magyarország és az NRC közös kutatásából, amely a közösségi média és online tartalomfogyasztási szokásokat vizsgálta a fiatalabb, Y és Z generáció, a 16-37 évesek körében.

Borscs, kovászos kenyér és káposztás lapcsánka 

Tájjellegű és nemzetiségi ételeket, így például borscsot, "zúzós" lét, kovászos kenyeret és káposztás lapcsánkát készítenek el a meghívott főzőcsapatok A régi Magyarország ízei elnevezésű gasztronómiai fesztiválon vasárnap a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban.

Először rendeznek erdélyi magyar fesztivált Manchesterben 

Az idén első alkalommal rendezik meg a Góbéfest kulturális és művészeti fesztivált, az Egyesült Királyság első hivatalos erdélyi magyar fesztiválját szombaton és vasárnap az észak-angliai Manchesterben.

Forradalmi időszakát éli a magyar konyha 

Bekerültünk a világ gasztronómiai centrumába - értékelte a magyar szereplést a Gastronomika világkongresszuson Bíró Lajos séf kedden, a San Sebastianban tartott nemzetközi sajtótájékoztatón.

Magyar kultúra Bécsben 

A magyar kultúrát bemutató eseményt tartanak a bécsi magyar nagykövetségen csütörtökön. A hungarikumokat a gasztronómia és a divat témaköréből ismerhetik meg az esemény vendégei.

Kulturális fesztivált visznek a zsámbéki rakétabázisra 

10 színházi előadás Csehországból, Erdélyből és Magyarországról, 5 koncert, szabadtéri mozi, workshopok – többek között ezeket  a programokat kínálja a vadonatúj Y.EAST fesztivál. A cseh-magyar színházi és zenei találkozóra 2016. június 30. és július 3. között kerül sor az egykori zsámbéki rakétabázison.

A nyolcvanas évek magyar punkjai a francia mozikban 

Szerdától látható a francia mozikban Lucile Chaufournak a 1980-as évek magyar punkjairól készített dokumentumfilmje, az East Punk Memories (Keleti punk emlékek).

A vízimalomból lett szálloda 

A XIII. században épült egykori vízimalomból alakították ki azt a tapolcai családias hangulatú és tulajdonú kis szállodát, amely nevét nem jelenlegi tulajdonosaitól kapta, hanem a város híres szülötte, Batsányi János feleségéről, Gabrielláról. Akivel kapcsolatban folyton kihangsúlyozzák a historikus iratok, mennyire hűséges volt híres párjához – úgy tűnik, ez akkoriban is nagy szónak számított...

Magyarok a montenegrói barlang mélyén 

Magyar barlangászok 715 méter mélységig jutottak le a montenegrói Kotori-öböl fölött található Kétlyukú barlangban, így ez lett a legmélyebb, magyarok által feltárt barlang.

Attila lett a legerősebb 

Világbajnok lett a Spirit of Attila nevű magyar csiliszósz az Egyesült Államok Louisiana államában rendezett The World Hot Sauce Awards elnevezésű világversenyen. A világ legerősebb önteteinek megmérettetésén a harmadik legerősebb szószok (Hot sauce/Hot) kategóriájában lett első a Chili Hungaria Manufaktúra terméke.

Tényleg Attila a legerősebb 

Világbajnok lett a Spirit of Attila nevű magyar csiliszósz az Egyesült Államok Louisiana államában rendezett The World Hot Sauce Awards elnevezésű világversenyen. A világ legerősebb önteteinek megmérettetésén a harmadik legerősebb szószok (Hot sauce/Hot) kategóriájában lett első a Chili Hungaria Manufaktúra terméke.

Bejelentettek 5 igazgatói nevet az Accent szállodák élére 

Nem csak portfóliójában, személyi vezetőit illetően is változott az Accent hotellánc. 

A hungarikumok nem múzeumi kategóriák 

Fontos, hogy a hungarikumok ne múzeumi kategóriák, hanem a mindennapi élet részei legyenek – jelentette ki a földművelésügyi miniszter szombaton a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Túrkevén.

Magyar ételeket kóstolt a híres gasztroblogger 

Emmy egy híres gasztroblogger, aki videón osztja meg élményeit. Egyes országuk tipikus ételeit próbálja ki, a róluk nyert tapasztalatait pedig örömmel meg is osztja oldalán.

Határon átnyúló túraútvonalat nyitnak meg Ipolyvecén 

A magyar-szlovák határon átnyúló túraútvonalat nyitnak meg szombaton a Nógrád megyei Ipolyvecén; a programhoz kapcsolódóan ingyenes családi napot szervez a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság.

Kiállításokkal emlékeztek az osztrák-magyar határnyitásra a 25. évfordulóján 

Az Osztrák Kulturfórum adott teret az osztrák- magyar határnyitás 25. évfordulójára emlékező két kiállításnak, melyet Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitott meg. Navracsics Tibor beszédében a kivívott szabadság megőrzésének fontosságát emelte ki. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Martin Eichtinger nagykövet, az Európáért, Integrációért és Külügyekért felelős Szövetségi Minisztérium kulturális szekciójának vezetője. Szavai szerint a keleti tömb történelmi süllyesztőbe kerülése, a két világrendszer szembenállásának megszűnése Európában nemzedékeknek és országoknak egymást erősítő, közös műve volt.

Magyar rocklegendák a Matrica Múzeumban 

Május 5-én 17 órakor nyílik meg a „Magyar rocklegendák” című vándorkiállítás a Matrica Múzeumban. A különleges megnyitón a vendégeket Vicze Magdolna PhD múzeumigazgató köszönti. A kiállítást megnyitja és közreműködik Németh Nyiba Sándor olimpikon, költő, zenész, aki egyébként a gyűjtemény tulajdonosa.

Kampány a magyar sertéshús jegyében 

A vidékfejlesztési stratégia kiemelten fontos része a „Fogyasztói szemléletformálás program”, amely több társadalmi és gazdasági célt ötvöz, főként a magyar élelmiszerek fogyasztásának növelése érdekében. A stratégia része egyebek között a genetikai állomány javítása, a termékek piacra jutási feltételeinek könnyítése, a kiváló magyar sertéshúst jelölő védjegy kidolgozása, és még számos intézkedés, amely a magyar sertéságazat helyzetét hivatott javítani.

Megalakult a Magyar Bor Intézet 

Innovatív, dinamikus, fiatalos szervezet támogatná a magyar bor ügyét.

Magyar hostelek a világ legjobbjai között 

Három magyar hostel is felkerült a hostelworld.com 2014-es toplistájára, az egyik ráadásul a dobogó legtetejére.

Megnyílt a Kézműves Magyar Ízek Vására 

Megnyílt pénteken a Kézművek Magyar Ízek Vására a fővárosban, a hagyományos kézműves termékeket felvonultató vásár központi terméke idén a hal- és vadhús.

A magyar turizmusról tárgyaltak Kínában 

A dél-kínai Kunmingban rendezték idén Kína legnagyobb turisztikai szakvásárát, a China International Travel Mart-ot (CITM) október 24. és 27-e között. Az eseményen Magyarországot Dr. Horváth Viktória turizmusért felelős helyettes államtitkár képviselte.

Óriási lehetőségek a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokban 

Számos területen erősödhetnek az orosz-magyar kétoldalú kapcsolatok, egyebek mellett a turizmusban.

Moszkvában kínálják a világhírű magyar kacsamájat 

Magyarország kiemelt vendége a szerdán megnyílt Arany Ősz - 2013 oroszországi élelmiszeripari kiállításnak, amelyre Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter vezetésével érkezett a tárca küldöttsége Moszkvába.

Mátyás király ereklyéi Firenzében 

Nagy érdeklődés közepette, több száz résztvevő előtt nyitotta meg a Mátyás király és Firenze című magyar tárlatot Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán a firenzei San Marco Múzeumban.

Magyar siker az erős emberek versenyén 

Magyar siker született a Strongman Champions League hétvégi versenyén Rákosmentén.

Virtuális utazási iroda a horvát-magyar turizmusért 

Virtuális utazási iroda, képzések és új ökoturisztikai termékek is segítik a horvát-magyar határ menti területek idegenforgalmának fellendítését azon projekt révén, amelyet egy horvát-magyar konzorcium indított a közelmúltban.

A hungarikumok a magyarság csúcsteljesítményei 

A hungarikumok olyan sajátos teljesítmények, amelyek a magyar nemzet 1100 éves Kárpát-medencei történetéhez kapcsolódnak, fontos, hogy megismerjük őket, védelmezzük, és velünk legyenek a mindennapokban is – hangsúlyozta a „Hungarikumok a Parlamentben” címmel szombaton tartott eseményen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke.

Magyar-horvát kerékpáros fejlesztés kezdődött 

A magyar-horvát határ menti területek vonzerejének növelése és jobb megismerésük érdekében mintegy 600 millió forintos fejlesztés kezdődött április elején a magyarországi Baranya és a horvátországi Verőce-Drávamente megyében.

40%-kal több vízum ukránoknak 

Erősödnek a magyar-ukrán turisztikai kapcsolatok, az idén eddig 40 százalékkal több vízumot adtak ki ukrán állampolgároknak, mint tavaly ilyenkor - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

Nem szeretnek minket azok a románok, akik még nem jártak nálunk 

Egy friss felmérés szerint a románok leginkább Magyarországot tekintik ellenséges országnak, ezzel szemben akik már jártak nálunk, azok jó véleménnyel vannak rólunk. 

Komp jár nyártól Bős és Dunaremete között 

Elindul a kompjárat júniustól Dunaremete és Bős között a Dunán - mondta Marovics Géza, dunaremetei polgármester az MTI-nek.

Két-háromszáz település a borászokért 

Már az osztrákok is magyar bort palackoznak. Az ilyen “közös” borok segíthetnek abban, hogy több turista jöjjön a magyar városokba. Évente két-háromszáz magyar településen tartanak “város bora ” választást. A diplomáciai tárgyalásokon, a gazdasági megbeszéléseken és a turisztika fellendítésében is segítségünkre lehet egy-egy jól kiválasztott magyar bor- állítja Mahr Tivadar, Sárvár alpolgármestere.

Megéri hozzánk utazni az osztrákoknak 

Bíztató az idei várható osztrák beutazó idegenforgalmra nézve, hogy egy kimutatás szerint továbbra is vezető helyen áll Magyarország osztrák szempontból az ár-érték arányt tekintve - írta a Magyar Turizmus Zrt. bécsi képviselete az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kevesebb lesz a várakozás Röszkénél? 

Január 4-e óta a szerb és magyar állampolgárok mellett az uniós útlevéllel rendelkező személyek is használhatják a tiszaszigeti határátkelőt. 

Török-magyar üzletember találkozót tartottak Hévízen 

Aláíráshoz közeli állapotban van egy 250-300 millió eurós török telekommunikációs beruházás szerződése, illetve tárgyalások kezdődnek a világ második legnagyobb üveggyártó cégének magyarországi befektetéséről - közölte a Török-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pénteken Hévízen.

A Malév-csőd miatt népszerűbb Csehország az oroszoknál? 

Csehország egyre népszerűbb az orosz turisták körében, egy orosz utazásszervező szerint ehhez a Malév-csőd is hozzájárult.

Bringaút a Monostori Erőd körül 

Uniós támogatással 17 kilométeres kerékpárút épülhet a szlovákiai Révkomárom és Gúta (Kolárovo) között.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!